Annah björk

Även i sommar så tar Skellefteå bibliotek plats på Trästockfestivalen med ett författarsamtal. Denna gång blir det ett högst aktuellt samtal med musikjournalisten Annah Björk om hennes bok, “Ni måste flytta på er”.

I boken följer Annah Björk kvinnliga artister som Zara Larsson, Laleh, Molly Sandén, Veronica Maggio, Rebecca & Fiona m.fl bakom kulisserna, in i en smutsig industri som präglats av sexism och tystnadskultur. I musikstudior, på skivbolag och vid sidan av scener för de en kamp mot orättvisor och övergrepp för rätten till sin röst, sin musik, sina pengar och sin sexualitet. Genom deras blick skildras ett systerskap starkare än strukturer och en sprakande revolution som gjort outplånliga avtryck i samtiden.

”Biblioteket vill finnas där Skellefteås invånare och besökare finns. Och biblioteket vill också bidra till en bättre värld. Därför arrangerar vi ett viktigt författarsamtal med Annah Björk som belyser kvinnliga artisters situation i en smutsig industri som i allt för stor utsträckning präglats av sexism och tystnadskultur.” – Mikke Ejrevi, Kultur- och bibliotekschef

 

“Kulturföreningen Mullberget och Trästockfestivalen är en del av en musikindustri på många plan. Svensk musikindustri är en riktig export vilket kanske gjort den mer smutsig och lättpåverkad av vad som ses vara “rätt” sätt att ta sig framåt som ickeman i en traditionellt mansdominerad bransch. Vi är otroligt glada över att detta samtal hålls på Trästockfestivalen på fredag. Och hoppas att samtliga på området tar del utav dessa viktiga frågeställningar som boken lyfter.”

- Agnes Lundmark, festivalgeneral

 

Vi ses i Konsthallen!