trastock_2017_stiu_webb

ARTISTSLÄPP #8

Vi fyller på vår line-up ytterligare med flera intressanta akter. Mystik, riv, ös och även lite folkligt. Trästockfestivalen har ju alltid bjudit upp till riktigt bra spelningar utanför stora scenen. Likaså gör vi i år och kan verkligen tipsa om att prova se någonting helt nytt och spännande.

Vi ses på festival Bottenvikens Silverkyrka, Stiu nu Stiu, Not an Excuse och The Wunderbaum band!


Stiu Nu Stiu

På ett sätt är Ştiu Nu Ştiu ett nytt band, och på annat sätt är det inte nytt alls. Det är en rak fortsättning på någonting som alltid är i rörelse. Band träffas, människor träffas, saker händer. Nu finns det här, och du kan se det och höra det. Skönhet och fulhet måste existera, noggrant skrivna melodier måste förstöras av förvrängd förödelse. Melodier behöver ljud, och brusbehov ger plats att strukturera. Det kommer inte vara rättvist, och ingen är speciell.

Vi började spela musik i mitten av 90-talet, när vi inte visste något om livet och inte så mycket om musik. När jag säger vi menar jag Martin och Kalle, vi var de som inte slutade göra musik tillsammans, och slutade inte titta. Nästan 20 år senare, under 2012 efter att vi hade bott i olika länder i några år, gick vi in ​​i ett repetitionsutrymme och började spela för att se vad som hände. Vad som hände var Ştiu Nu Ştiu, och efter att ha rekryterat en trummis och sångare hade vi vår första show inom en vecka. Men viktigast av allt insåg vi att de första åren, när vi växte upp musikaliskt tillsammans, fortfarande var grunden för oss båda, och att fortsätta bygga på det är det mest naturliga vi har i våra liv. Detta är vårt sätt att vara människor, så använder vi oss själva och känner oss själva.

http://trastockfestivalen.se/line-up/stiu-nu-stiu/


Bottenvikens Silverkyrka

Bottenvikens Silverkyrka spelar väckelseacid och kommer med sin maskinpredikan fullastad med monotona syntljud, trummor, körer och trumpeter. Det kommer spelas låtar från ”Det stora uppvaknandet” samt ”Arken” och nytt livematerial.

http://trastockfestivalen.se/line-up/bottenvikens-silverkyrka/


Not an Excuse

Not an Excuse, ett alternativt rockband från Skellefteå. Kommer nu tillbaka till Trästockfestivalen efter ett års frånvaro för att leverera nytt material från sin kommande skiva. Sedan starten 2014 har bandet släppt EP’n Weapons och spelat på flertalet ställen i norra Sverige. Nu har bandet siktet inställt på att göra en stark spelning på hemmaplan så missa inte detta!

http://trastockfestivalen.se/line-up/not-an-excuse/


The Wunderbaum Band

Fyra killar från fyra olika länder:  Brasilien, Frankrike, Tyskland och Flarken. Spelar sin musik som sträcker sig från norrlandsluktande folkrock över känslosamma ballader till svängig popmusik. Och allt är på riktigt, dvs. akustisk musik. Framfört med mycket långt hår och mycket energi. Och mycket kärlek. Mycket kärlek, hörrni!

http://trastockfestivalen.se/line-up/the-wunderbaum-band/