trastock2018_sarahklang_webb

Embrace yourself!
Här kommer en smällkaramell av akter som är klara för Trästockfestivalen i sommar. Vi kan inte riktigt hålla dessa namn inne längre då vi är så väldigt glada över att just dessa ställer sig på scenerna. Det är en salig blandning av världs- och nationellt turnerande akter. Från namn som alla hört till de alldeles färska, bubblande artisterna. Smällen består utav ”saddest girl in Sweden”, ett berättande popunder sedan 90-talet, en svensk-amerikansk stjärnduo, en punkig skräckorkester, en grupp som andas fräsch och noisy rock, ett hyllat indiepop-band OCH en solklar nykomling doftandes brittisk pop.

Vi säger välkomna till Sarah Klang, Tomas Andersson Wij, Flora Cash, The Dahmers, Holy Now, Vero och Grant!

VI SES PÅ FESTIVAL!!


SARAH KLANG

Med en karriär som knappt bara börjat är Sarah Klang redan namnet på allas läppar. Under de senaste halvåret har hon fått fäste högt upp i P3s rotation med ”Left Me On Fire” och ”Mind”, golvat Sveriges TV-tittare genom framträdanden i ”På Spåret” och ”P3 Guld”, blivit Grammis-nominerad, och hunnit släppa 2018 års mest omtalade album – ”Love In The Milky Way”. Lovorden har haglat över albumet från alla håll och vårens turnédatum har sålt slut, ett efter ett.

”Love In The Milky Way” har hyllats för sina exceptionella låtar, sin stora och samtidigt återhållsamma produktion, och Sarahs oemotståndliga röstkonster. Ett debutalbum som rört recensenter och lyssnare till tårar. Under våren och sommaren befinner sig Sarah Klang och hennes band på turné genom Sverige med avstickare till Tyskland, USA och Norge längs vägen.

Sagt om Sarah Klang:
”Bästa svenska debutalbumet jag någonsin hört” – Jan Gradvall i TV4 Nyhetsmorgon

”Hon är artisten som alla längtat efter: som står för någonting alldeles nytt, alldeles färdigt, alldeles eget och och som det är alldeles omöjligt att inte golvas av.” – Svenska Dagbladet

”Sarah Klang är på god väg att skaka upp samma kollektiva eufori som när Håkan Hellström och José González fick sina bullrande genombrott.” – Göteborgs-Posten

”Den osannolika debutanten Sarah Klang välte en fullsatt teaterlokal med en sorts hjärtekrossad Weeping Willows-tradition på steroider, i en mantel med orden ”Saddest girl in Sweden” och med en röst större än samtliga använda klichéer.” – Dagens Nyheter 

http://trastockfestivalen.se/line-up/sarah-klang/


TOMAS ANDERSSON WIJ

Tomas Andersson Wij släpper nytt album – ”Avsändare okänd” – 20 år efter skivdebuten – och åker ut på hans största turné hittills till våren och sommaren 2018

På veckan 20 år efter skivdebuten släpper Tomas Andersson Wij sitt tionde album, Avsändare okänd. Bakom honom står denna gång två av Sveriges bästa popband: Deportees och Niki & the Dove. I samband med albumsläppet ger han sig ut på sin största rikstäckande turné hittills, och han ser även fram emot att turnera land och rike runt i den svenska sommaren. Tomas Andersson Wij är en perfektionist och en mycket formmedveten artist som alltid sökt det finsnickrade snarare än det grovhuggna och som ständigt utmanat sig själv med nya samarbeten.  

– Idén att jobba ihop med Deportees och Niki and the Dove kom ur en önskan att få jobba med redan sammansvetsade band. Band som hittar varandra fort och inte har en hämmande respekt för varandra. Och så blev det, våra sessions har haft ett fantastiskt flow.

Under sommarens långa turné spelade han titelspåret Avsändare okänd nästan varje kväll och den blev snabbt en publikfavorit. Det är en sång om tacksamhet.

– Det är en psalm för agnostiker. Jag kan ofta känna ett behov av få tacka någon, jag vet bara inte vem. Det kan vara tacksamhet för min son, eller bara över att få leva, eftersom alternativet vore att vara död. 

http://trastockfestivalen.se/line-up/tomas-andersson-wij


FLORA CASH

Den svensk-amerikanska duon Flora Cash har hyllats från alla håll och kanter samt nominerats till två Gaffa-priser för Årets svenska nykomling och Årets svenska artist. Man kan säga att de är på väg att slå igenom på allvar och medverkar på flera festivaler under 2018.

Minialbumet ”Can Summer Love Last Forever” släpptes i början av 2016 och hyllningarna har sträckt sig från The Line of Best Fit, Indie Shuffle, Noisey US, Paste, The Music Ninja, Earmilk, Interview Magazine, NYLON, till här hemma där de spelat live hos Musikguiden i P3, intervjuats av P5 Stockholm och premiärspelats hos Festivalrykten. Just nu är Flora Cash aktuella med med fullängdsalbumet ”Nothing Lasts Forever (And It’s Fine)” 

http://trastockfestivalen.se/line-up/flora-cash/


THE DAHMERS

The Dahmers började som löst snack på en galen halloweenfest 2011. Men dagen efter träffades de i replokalen – och sedan dess har bandet hängt ihop.

The Dahmers singel “Blood In My Hands” knep en plats på P3 Årsbästa-lista och Bromölla-kvartetten är ett up and coming-band inom svensk rockmusik som vi lär se mycket mer av framöver. Bandnamnet är taget efter den ökända seriemördaren Jeffrey Dahmer och går hand i hand med medlemmarnas gemensamma intresse: Skräckfilmer, seriemördare och hela det morbida.

I influenserna märks ett rejält musikaliskt hopkok av b.la. Ramones, Thin Lizzy, Hellacopters, Misfits, Kiss & Black Flag. Bandet är en rock n roll reinkarnation av klassiska slasher-rullar som Motorsågsmassakern eller Psycho. The Dahmers är skräcken i natten som får pulsen att öka…

2017 släppte bandet sin debutskiva “In The Dead Of Night” samt flitigt turnerade i Sverige och Europa b.la. som förband åt Millencolin. The Dahmers är nästa band ut i en klassisk svensk tradition av högkvalitativ rock och punk!  

http://trastockfestivalen.se/line-up/the-dahmers/


VERO

Stockholmsbaserade rockbandet VERO har på mindre än ett år cementerat sig som en genreöverskridande käftsmäll som sticker i ögonen på de flesta. Med uppsättningen gitarr, bas, sångoch trummaskiner blandar Julia Boman, Clara Gyökeres och Amanda Eddestål 90-talsrock, gamla syntar och boogie woogie med ett aldrig sinande självförtroende. Efter att ha uppmärksammats av internationell musikpress som The Line of Best Fit, Wonderland och Clash utsedde Musikguiden i P3 singeln ”Virtue” till den 17:e bästa låten år 2017 och bandet kallades ”the black sheep of Stockholm pop music”. VERO’s liveshower har lämnat de flesta att gapa efter mer och i vår öppnar de för brittiska Shame i Stockholm.

http://trastockfestivalen.se/line-up/vero/


HOLY NOW

Den 10 januari släppte Holy Now nya singeln ‘Feel It All’ via Lazy Octopus Records. Låten är hämtad från deras kommande debutalbum. ”Feel It All” är en rättfram, melodiös och alldeles usnderbar pärla i klassisk tappning. Som med tidigare material både förvaltar och förnyar Holy Now en indiepop byggd kring medryckande melodier och upprivande texter. Låten handlar omen ovilja att växa upp och stanna av. Den heter ”Feel It All” och den handlar liksom om det, att vilja känna precis allt. Den 27 april släpps deras debutalbum ”Think I Need The Light”.

Holy Now debuterade 2016 och har genom EP-skivorna ”Sorry I Messed Up” och ”Please Call Me Back” snabbt etablerat sig som ett av de mer lovande banden på den välmående svenska popscenen. Med hyllningar från bla DIY, The 405, Festivalrykten och Nöjesguiden samt spelningar på allt från Umeå Open, Uddevalla Solid Sound och Pustervik till slutsålda klubbar i London har bandet skapat sig en stark skara följare, som genom det stundande albumsläppet har alla chanser att ytterligare växa.  

http://trastockfestivalen.se/line-up/holy-now/


GRANT

GRANT är en Sveriges mest spännande nya artister – Caroline Cederlöf, som är hennes riktiga namn, debuterade under hösten 2017 med den oerhört starka och personliga låten ”Waterline”. I skrivande stund har låten streamats mer en än halv miljon gånger på denna korta tid och P3 spelar den fortfarande på hög rotation. En låt som bara växer och växer och hittar nya lyssnare hela tiden. Med sin fantastiska röst och en brittisk touch i sound och produktion släpper denna 23-åring sitt debutalbum i vår.  

http://trastockfestivalen.se/line-up/grant/