trastock_2018_hastpojken_webb

ARTISTSLÄPP #6

Solen är här och det börjar pirra i magen efter sommar och Trästockfestival! Artistsläpp nummer sex innehåller en efterlängtad indiepopakt, en avart av rock, en dystopisk solo-orkester och stenhård hårdrock, en svängig mix av funk/rock/soul samt indie-power-pop – Voilá – ett till spännande artistsläpp inför årets bästa gratisfestival!

Välkomna Hästpojken, Oil My Member, MAG, Orcus, Earthman Jam och Mac-O!

VI SES PÅ FESTIVAL!!


Trästockfestivalen är Sveriges största fria festival. Under två dagar serveras livemusik, film, dans, performance, mat och andra härligheter på natursköna Nordanåområdet i Skellefteå.

Festivalen bjuder som alltid på både brett och smalt, nationellt och lokalt, någonting för alla helt enkelt. Från att ha startat som en lokal angelägenhet har festivalen växt fram till en stor tvärkulturell händelse i regionen och i hela landet. Allting baserat och byggt på stadens ungdom och dess engagemang för musik och kultur.

Välkommen till Trästockfestivalen den 20-21 juli i Skellefteå!

Hästpojken

Efter att 2013 ha släppt albumet ”En magisk tanke” är Hästpojken äntligen tillbaka med nytt material. Albumet ”Hästpojken är död” släpptes våren 2018. Musiken släpptes via nystartade skivbolaget Tamiami Records i Göteborg. 

- Vi fortsätter med det vi alltid gjort. Samma melodi men andra tider. Ibland andas man för att man kan, ibland för att man vill. Ibland är Hästpojken död, men för det mesta är han allt”, säger Martin Elisson.

Efter att ha spelat i Bad Cash Quartet – som albumdebuterade med sin självbetitlade skiva redan för 20 år sedan och bl.a. turnerade med Broder Daniel – bildade Martin Elisson och Adam Bolmeus (samt BD:s Lars ”Poplars” Malmros, som sedermera lämnade bandet efter första skivan) Hästpojken. 2007 släpptes singeln ”Shane MacGowan” och året efter kom albumet ”Caligula”. Med mängder av spelningar i ryggen började Hästpojken 2009 på album nummer två som fick namnet ”Från där jag ropar”.

Med träffsäkra och ibland surrealistiska texter och ett ständigt driv i musiken etablerade bandet sig som en av landets bästa liveakter.   2013 släpptes hyllade albumet ”En magisk tanke” och bandet tog en lite annan inriktning, låtarna kom mer att handla om vardagliga händelser och låten ”Sommarvin” blev en stor hit långt utanför Hästpojkens vanliga popkretsar.

http://trastockfestivalen.se/line-up/hastpojken/


Oil My Member

Oil My Member är ett vulkanutbrott och ett soloprojekt signerat Emma Näslund. Begreppet ‘avgrunds-mys’ kan användas för att beskriva den avart av rock som spelas.  2015 släpptes EP:n ‘The Birthday Session’,  2016 singeln ‘Arctos’ och 2017 släpptes ‘The Eggplant Session’. 

Live bjuds man även på Liz Almqvist (cello), Anton Klasson (elgitarr) och Simon Hjortek (trummor).

http://trastockfestivalen.se/line-up/oil-my-member/


MAG

MAG är Magdalena Ågrens soloprojekt. Hon gör musik av trombon, trummaskin, megafon, sång och hembyggda elektroniska instrument. Musiken byggs upp från det minsta elementet och växer till en gigantisk dystopisk lo-fi orkester, som ibland är tillbakahållen och suggestiv, ibland kaotisk och vild. Det är en punkig pop-attack direkt ut från hjärtat.

MAG har turnerat flitigt internationellt sen 2008 men släppte inte sitt första album förrän 2016 på Surplus Recordings och Zeon Light Skiva. Hon spelar även i banden Trapped in a loop och SORK.

http://trastockfestivalen.se/line-up/mag/


Orcus

”Dundrande vrål från dödsriket, vi är hårdrock.”

http://trastockfestivalen.se/line-up/orcus/


Earthman jam

Earthman Jam från Skellefteå består av Sebastian Hedlund, Axel Vestin,Måns Lestander, Johannes Lidström samt Hannes Holmqvist och spelar en svängig och spännande mix med inslag av funk, rock och soul.

http://trastockfestivalen.se/line-up/earthman-jam/


Mac-O

Mac-O spelar egenskriven indie-power-pop med texter om livet.

http://trastockfestivalen.se/line-up/mac-o/