SHIRIN_webb

ARTISTSLÄPP #4

Äntligen helg! Äntligen fredag!
Idag släpper vi artister som utmanar, tar plats och visar upp sig. Både på nationell, regional och lokal nivå. Som alltid en salig blandning av genrer. Det är 70’s rock, pop,trap, stooner/doom rock och allt däremellan.

Vi ses på festival Shirin, Sudakistan, Minru, Gin Lady, Thuna, Blodet, Nathalie Lidqvist, Vildegard och Paradolia!SHIRIN

Shirin singeldebuterade 2017 och förra sommaren spelade hon inför storpublik då hon turnérade runt om i Sverige. Under 2019 väntas ny musik släppas och den 6 juni framför hon två egna låtar på Nationaldagsgaloppen samt inleder dagen med att sjunga ”Du gamla, du fria”. Att Shirin äntrar scenen på Nationaldagsgaloppen känns extra spännande då hon har ett stort hästintresse.

När hon var 16 år deltog hon i hästprogrammet ”Ponnyakuten”. Då fick hon bland annat en privat hopplektion av OS-medaljören Rolf-Göran Bengtsson. Shirin har egyptiskt påbrå men föddes i Berlin och växte upp i Gol, Norge för att slutligen landa i Malmö/Rosengård, Sverige 2001. Hennes föräldrar är från Libanon och Tyskland och är båda läkare. Hon har inte bara påbrå från all världens hörn, hon har även en röst som blivit hyllad av artisten SIA på Twitter med orden ”INCREDIBLE SINGING YOU!!”.


SUDAKISTAN

Stockholmskvartetten Sudakistan är tillbaka med en nya singeln ”Quiero Ser Tu Perro”, en cover på The Stooges klassiker ”I Wanna Be Your Dog” på spanska, som släpptes inför bandets sju spelningar under SXSW-festivalen i Austin, Texas.

”Quiero Ser Tu Perro” spelades från början in under inspelningssessionerna för bandets andra album Swedish Cobra, som släpptes i höstas, och släpps på 7″ vinyl den 24 maj tillsammans med den nyinspelade ”Automaton”, som även den spelades in tillsammans med producenten Daniel Bengtson i Studio Rymden i Stockholm.


THUNA

Thuna är något helt nytt – mörk trap, distade elgitarrer och en djup röst inspirerad av den amerikanska undergroundscenen – på svenska. Han har sedan debuten 2017 växt i en rapid fart och hunnit släppa hela tre EPs och ett album. Thunas musik är konstnärligt fri och genreöverskridande. Det går att hitta likheter med amerikanska rap-akter som Post Malone och Suicideboys, men även med band inom punk och grunge-scenen så som Blink 182 och Nirvana. Med catchy refränger, distade gitarriff och tunga 808’s är Thuna en artist att skriva upp på listan över musik att hålla ögon och öron på.


GIN LADY

Gin Lady, bildat 2011, är ett gäng lokala gubbar varav några lever i exil utanför kommungränsen. Efter 5 kritikerrosade fullängdare är det äntligen dags att göra premiär på Trästockfestivalen. Förvänta dig jordnära rock n roll med doft av musik som den lät mellan september 1967 och juli 1976. Inga konstigheter egentligen. Rotigt, rockigt, svängigt, sött och salt, strösslat med rykande solon och bländande stämsång. Håll till godo gott folk.


BLODET

I fem år har Skellefteåbandet Blodet spridit sin mörka noiserock i den svenska underjorden. Två EP:s och en singel med instrumental dissonans släpptes innan senhösten 2018 då Umeåbaserade artisten Hilda Heller anslöt sig. En helt ny vision föddes. En nattsvart, intensiv och gränslöst vacker vision.

”Hypnotiskt och alldeles underbart.” – HYMN.se

”Norrlänningar är för tusan de främsta experterna på monoton, mörk musik.” – gaffa.se


NATHALIE LIDQVIST

Starka och poetiska texter på svenska – framförda med en genuin självklarhet – ackompanjerat av ett tight sammansvetsat kompband. Låtarna är svängiga, levande och dynamiska. Musiken är en originell och okonventionell mångfaldspop som inte riktigt går att placera i någon traditionell genre. Det är snarare en målande tonsättning av livet och tillvaron, signerad Nathalie. Detta är en musikalisk upplevelse som bjuder in till både dans och eftertanke, och alla är välkomna med på resan.


VILDEGARD

Atmosfärisk stonerrock med inslag av doom. ”Återigen en ny tappning av det ambienta. Från Kvarnforsens subtila uttryck till SG-rockens sanna dängor med en big muff ekande över spruckna cymbaler.”


PARADOLIA

Progressiv hårdrock/metal från norra Sveriges skogar. Med en fusion av stilar och dynamik lämnar de ett avtryck hos lyssnaren av oordning och häpnad, men framförallt hänförelse. Du kommer att fråga dig själv mer än en gång om upplevelsen är verklig. Tunga riff, unika melodier, den perfekta blandningen av rå, smutsig hårdrock och vackra lyriska låtar. Deras musik ger en känsla som kan efterlikna en dröm – du kan se det, men du kan inte ta det.


MADAME SIGNY

Madame Signy skriver all sin musik på GarageBand i mobilen. 80-talets läder, lådvin och skumbad är känslan som präglar de enkla melodierna. Som Whitney Houston, om hon hade varit pank, vit och lite sämre.

Madame Signy kallar musiken för ”Funeral Disco”, för i slutändan låter det aldrig riktigt så peppigt som hon önskar. Bakom artisten Madame Signy står Kåges egna rockstjärna Signe Forsell Gustafsson. Framför Madame Signy finns hela världen.