pressmaterialsidan2016

Här finner du pressbilder, logotyper, informationsmaterial och annat smått och gott för Trästockfestivalen. Pressbilderna på denna sida är tillåtna att användas så länge fotografens namn uppges i närheten av bilden. Fotografens namn står angivet under varje bild. Önskas mer bilder eller annan information, kontakta vår medieansvarig via uppgifterna nedan.

Medieansvarig – Ludwig Eriksson
ludwig@trastockfestivalen.se
073-83 22 669

28 ÅR AV GRATISFESTIVAL!

Trästockfestivalen är Sveriges största fria festival. Under två dagar serveras livemusik, performance, mat och andra härligheter på natursköna Nordanåområdet i Skellefteå. Festivalen bjuder som alltid på både brett och smalt, nationellt och lokalt, någonting för alla helt enkelt.

I år är det 28 år sedan en grupp drivna Skellefteå-musiker tog initiativet och drog igång det som idag är Sveriges största fria musik- och kulturfestival, Trästockfestivalen. Drivkraften har under dessa år alltid varit att skapa en möjlighet för alla, oavsett storlek på plånbok att kunna ta del av den kulturella folkfest Trästockfestivalen är. Allt byggt på ungdomars engagemang och vilja att göra musiken och kulturen tillgänglig.

Att vår festival nu till sommaren i 28 har behållit sin unika och viktiga roll i festival-Sverige beror helt på en aldrig sinande källa av engagemang hos de unga i Skellefteå. Hemligheten bakom Trästockfestivalen hittar vi på Kulturföreningen Mullberget som är navet i Skellefteås musikliv. Här finns 16 replokaler, inspelningsstudios, konsertlokal, dans, teater, redigering- och inspelningsstudio för film samt professionella utbildningar inom både ljud, ljus och arrangörskap.

Föreningen är en plattform för unga att växa som personer och få utlopp för sin skaparlust. Varje år får våra cirka 150 ideellt arbetande ungdomar visa prov på allt vårt arbete inom föreningen under Trästockfestivalen. Det är allt från att bygga scener till det goda värdskapet som vi är känd för runtom i artist-Sverige. Här får också unga band chansen att stå på en professionell scen för första gången. De unga får förtroende, tillit och en utbildning för livet.

Välkommen till festivalen den 19-20 juli i Skellefteå!

Klicka på bilderna för att ladda hem dem högupplöst. Fotografens namn finns i filnamnet.