trastocktillganglighet

Resan mot Sveriges tillgängligaste festival fortsätter och vi jobbar kontinuerligt med våra referensgrupper för att göra festivalen så tillgänglig som vi kan.

Ledsagning:

Ledsagare finns tillgängliga på området och ledsagning kan samordnas via festivalens reception via telefon – 0910-18333

Teckentolk:

Mer information kommer inför 2019..

Syntolk:

Mer information kommer inför 2019…

Handikapptoalett:

Handikapptoalett finns i Nordanågårdens värdshus och den är tillgänglig för de som är i behov av en sådan. Toaletten nås via en ramp vid huvudentrén till Nordanågårdens värdshus, alltså utanför själva festivalområdet. Eftersom dörrarna till Nordanå museet är låsta under kvällstid så finns en ringklocka utomhus som våra volontärer har uppsikt över, där har du som är rullstolsbunden också möjlighet att ta dig in på toaletterna inomhus.
Vi har även anpassad bajamaja för rullstolar på området.

Handikapparkering:

Handikapparkering finns tillgänglig för de med parkeringstillstånd för handikapparkeringar. Dessa finns vid vår färdtjänstentré, efter strandgatan. Ifall någon utan parkeringstillståndet önskar att, på grund av en funktionsnedsättning, lämna/hämta personer närmre entrén kan denna kontakta festivalreceptionen via telefon så informerar de grindvakten om detta.

Färdtjänstentrén:

Vi har en tredje entré till området som är öppen för personer som anländer med färdtjänst. Denna entré kan även användas ifall någon i sällskapet har en funktionsnedsättning som gör så att dennes festivalupplevelse underlättas ifall hen kan anlända mer centralt på området.

Handikappläktare:

Handikappläktare finns vid Stora Norran-scenen samt alla övriga scener. Vi scenerna Campustältet, Snäckan, ”Scenen”, Konsthallen och ABF-scenen så finns det mindre upphöjda podier med plats för en handfull rollstolar. Dessa är menade för att enbart nyttjas av funktionsnedsatta personer och eventuellt ledsagare. Meddela gärna festivalreceptionen per telefon om det är något problem med tillgängligheten av dessa och/eller ta tag i närmsta crew-personal.

Stolar till handikappläktare:

Stolar finns tillgängliga till våra handikappläktare för de som har svårigheter med att stå under längre stunder. Stolarna går att fråga efter via festivalens reception, som också ansvarar för att dessa kommer till rampen.

Vid övriga frågor:

Telefonnummer till festivalens reception: 0910-183 33
Epost till festivalen: info@trastockfestivalen.se