trastocktillganglighet

Resan mot Sveriges tillgängligaste festival fortsätter och vi jobbar kontinuerligt med våra referensgrupper för att göra festivalen så tillgänglig som vi kan.

Ledsagning:

Ledsagare finns alltid tillgängliga på området och ledsagning samordnas via festivalens reception via telefon – 0910-18333

Teckentolk:

För femte året i rad tolkar vi några av artisterna som spelar på Norran-scenen. Tolkningen görs utav erfarna utbildade teckentolkare som du kan ta del av på storbildsskärmen intill vår största scen.

Dessa artister teckentolkas i sommar:

info kommer snart..

Syntolk:

Mer information kommer!

Handikapptoalett:

Handikapptoalett finns i Nordanåhuset och den är tillgänglig för de som är i behov av en sådan. Toaletten nås via en ramp vid huvudentrén till Nordanåhuset, alltså utanför själva festivalområdet. Eftersom dörrarna till Nordanå är låsta under kvällstid så finns en ringklocka utomhus som våra volontärer har uppsikt över.
Vi har även handikappbajamajor på området.

Handikapparkering:

Handikapparkering finns tillgänglig för de med parkeringstillstånd för handikapparkeringar. Dessa finns vid vår färdtjänstentré, efter strandgatan. Ifall någon utan parkeringstillståndet önskar att, på grund av en funktionsnedsättning, lämna/hämta personer närmre entrén kan denna kontakta festivalreceptionen via telefon så informerar de grindvakten om detta.

Färdtjänstentrén:

Vi har en tredje entré till området som är öppen för personer som anländer med färdtjänst. Denna entré kan även användas ifall någon i sällskapet har en funktionsnedsättning som gör så att dennes festivalupplevelse underlättas ifall hen kan anlända mer centralt på området.

Handikappläktare:

Handikappläktare finns i form av högre podium vid Stora Norran-scenen, ”Scenen”, Hallen och i Campustältet. Dessa är menade för att enbart nyttjas av funktionsnedsatta personer och eventuellt ledsagare.

Stolar till handikappläktare:

Stolar finns tillgängliga till våra handikappläktare för de som har svårigheter med att stå under längre stunder. Stolarna går att fråga efter via festivalens reception, som också ansvarar för att dessa kommer till rampen.

Vid övriga frågor:

Telefonnummer till festivalens reception: 0910-183 33
Epost till festivalen: info@trastockfestivalen.se