jirell_trastock_2017_webb

ARTISTSLÄPP #5

Nu när vi har sådan bra rullning på artistsläppen fortsätter vi så klart med tre riktigt bra akter. Dessa för er som tycker om vibrationerna i marken och skönt gung. Hiphop och rap när det är som bäst. Några av dem är lokala talanger från Skellefteå som förra året fyllde Campustältet. Den andra akten, några Umeåbaserade, nu mera Trästockkändisar. Och den tredje är från Rågsved med hits som spelat miljontals gånger på Spotify.

Vi ser framemot SJUKT mycket ös tillsammans med Jireel, Trainspotters & Chefen och OG Otäck + Gåskören!

VI SES PÅ FESTIVAL!


JIREEL

Den unga rapparen från Rågsved söder om Stockholm har på kort tid exploderat som ett av landets mest uppmärksammade hiphop-löften. Jireel debuterade i november 2015 med låten ”Här & Nu” och har sedan dess fortsatt med sin kaxiga, moderna stil. Låtar som “Som Mig”, “Langa Luren” och superhiten “Cataleya” gjorde 2016 till hans hittills kanske starkaste år.

“Snap” från nyss släppta EP:n ’Jettad’ omnämns redan som en milstolpe inom svensk hiphop – och när Jireel fick den stora äran att avsluta hela Grammisgalan 2017 fick vi se smakprov på en strålande liveartist. Nu åker han på stor vårturné runt om i landet! Jireel har bara börjat.


OG Otäck + Gåskören

Nykomlingen OG Otäck spelade redan förra året på Trästockfestivalen, då tillsammans med vännerna i Gåskören. Med en rykande färsk EP i ryggen ställer han sig igen tillsammans med vännerna på scen. ”Otäck EP” som är det första släppet som soloartist kom förra månaden.

Gåskören gör hiphop med inslag av frost, diesel, granskog och snåttren. Gruppen ligger bakom i småstadshyllningen ”208″ och blandar den nya skolans hiphopsound med tydlig inspiration från gulderan. Trästockfestivalen får tillsammans med dessa återigen röra på höfterna till Norrländsk hiphop från Skellefteå.


Trainspotters & chefen

”Låt hiphopen ljuda över Lappland –  här är Trainspotters & Chefen. ”Törley Törpers” är Umeåduon Trainspotters fjärde album i vad som nu för tiden är efterlängtad musik som dessutom släpptes idag, fredag! Deras skivsläpp började med P3 Guld-nominerade ”Dirty North” 2010 och hyllade uppföljare ”Bastards!” och sedan ”Skate Or Die”. År 2004 började Hannes och Erik aka George Kaplan och Rewind skapa musik och sedan dess har Trainspotters släppt en konsekvent trilogi tillsammans med producenten Alexander Academics Juneblad.

På 7 år har Trainspotters släppt fyra plattor, spelat lite över hela världen och dessutom gjort massor av andra projekt (t.ex. skate- och snowboardfilmer, klädkollektioner, festivaler m.m.) i kreativa kollektivet Random Bastards.”