trastock2018_fricky_webb

ARTISTSLÄPP #8

Vi vet att många önskat denna artist till Trästockfestivalen så vi är väldigt glada att äntligen presentera denna Framtidens artist- utnämnda Umeårappare! I det åttonde artistsläppet har vi förutom norrländsk r’n’b-doftande hiphop också flera spännande pop- och punkakter att bjuda på i form av melodisk punk, excentrisk popmusik och feministisk postpunk!

Välkomna till Trästock Fricky, Sista Brytet, Hey Elbow och The Neurotics!

VI SES PÅ FESTIVAL!!


Fricky

Efter 3 singlar och en remix så blev Fricky utnämnd till framtidens artist av Musikguiden i P3. Den 23 mars släppte han sin debut-EP ”Aqua Aura”. Skivan har hyllats unisont runt om i landet och Fricky har nu överbevisat sin plats som en av de mest inflytelserika artisterna på den svenska hiphop-scenen inom loppet av knappt ett år. Som artist, producent, låtskrivare och grafiker så har vi ingen aning om vart Erik Friman kommer ta sin resa med Fricky härnäst. Just nu är han ute på sin första turné ”Aqua Aura Tour”, vilken hittills har sålt slut på varje ort han besökt.

Fricky debuterade i juni 2016 med låten ”Kär”, hans första singel som soloartist. I Maj 2017 släpptes ”Hon Få Mig” som snabbt streamade förbi 4 miljoner lyssningar på Spotify och slutade upp som en av årets bästa RnB-låtar på P3. Den tredje singeln ”Man”, släpptes i januari 2018 innan debut-EPn ”Aqua Aura” kom ut via Random Bastards och Hoopdiggas.

http://trastockfestivalen.se/line-up/fricky/


Sista Brytet

Sista Brytet började spela 2010 då Fredrik Lindkvist (Sång & gitarr) tog en längre paus från Totalt Jävla Mörker. Med ett förflutet i Knugen Faller så låg den melodiska punken nära till hands. Tillsammans med Henrik Wiklund (bas) och Johan Fjellström (trummor) så tog bandet små steg framåt.

Det var 2014, när Lars Kyösti (gitarr) började spela i bandet som alla pusselbitar föll på plats. Sista Brytet har släppt en EP (Medelklasshelvetet 2012), En split EP (Politiken) med Popterror 2014 samt ett album (Livet Inglasat) 2016. I maj kom deras andra fullängdare Hjärtat i Handen.

http://trastockfestivalen.se/line-up/sista-brytet/


Hey Elbow

Hey Elbow består av Julia Ringdahl (vocals/guitar), Ellen Petersson (horns/electronics) och Liam Amner (drums). Med en bakgrund i jazz och öra för distortion skapar de excentrisk popmusik med stort ljud.

Bandet formades 2013 och tog sitt namn från en uppvärmningsövning de fick lära sig medan de stod i publiken och väntade på en spelning med The Knife. Med rötterna i jazz och utbildning i musik kombinerat med ett intresse av ljud, improvisation och frihet gör de säreget mystisk popmusik med ett unikt och personligt uttryck. Ingen och alla tre medlemmarna är frontpersoner, en demokratisk filosofi som ger flygelhornet lika mycket plats som sången, det elektroniska och trummorna.

Bandet beskriver en känsla av frihet när de började spela tillsammans, som att hitta något som väntat på att få ta form. Deras kreativa process är mer intuitiv än analytisk och de begränsar sig inte med uttänkta stilistiska former.

Atmosfär och tyngd, emotionell laddning, vackra melodier och minimal återhållsamhet i kombination med ett glädjefyllt exprimenterande i produktionen gör att det är svårt att glömma Hey Elbow när man har hört dem.

http://trastockfestivalen.se/line-up/hey-elbow/


The Neurotics

Feministiskt melodiöst postpunkband från Umeå med en förkärlek till att utdela kängor åt patriarkatet.

http://trastockfestivalen.se/line-up/the-neurotics/