trastock2018_vulkano_webb

ARTISTSLÄPP #4

Trästockfestivalen fortsätter leverera högkvalitativ svensk pop
Äntligen dags för artistsläpp igen och här kommer några smällkarameller inför årets bästa gratisfestival! Denna gång har vi en glittrig och färgstark popduo, en frankofil mångfacetterad trio och ett kollektiv av elektroniska mash-ups liksom ett ösigt metalband, två Skellefteåbaserade singer-songwriters och ett jazzigt fusionband att bjuda på.

Välkomna säger vi till Vulkano, Franska trion, Djurparken, Enemy Within, Ludvig Hedenström, Oliver Bohman och Crayfish Colony!

En del av det unika med Trästockfestivalen är att vi presenterar våra lokala band jämställt med våra stora släpp i pressutskick och på sociala medier. Trästockfestivalen görs av och med våra föreningsmedlemmar i KF Mulberget och vi är stolta över att år efter år presentera uppkommande lokala band liksom över allt det hårda arbete föreningsmedlemmarna gör både på och av scenen! Trästock vore inte möjligt utan samarbetet från såväl näringsliv som lokala volontärer och insatserna från våra grymma Skellefteå-band!

VI SES PÅ FESTIVAL!!


Vulkano

Cissi på stående trummor och sång och Lisa på keyboards utgör en explosiv duo som kan spränga berg med sin kraft. Vulkano blandar hittiga poprefränger med mullrande trummor, djungelrytmer, förföriska melodier och pumpande basslingor. Cissi, jungfru och Lisa, skorpion, är inte rädda för att testa nya vägar i sin musik och pushar ständigt gränserna mellan punk, pop, rock och elektronica. Cissis texter rör sig mellan högt (fest, dans, sex) och lågt (existentiella grubblerier).

Bandets intresse för det ockulta sprider ett magiskt skimmer över allt de gör. Vulkano är ett konstprojekt lika mycket som ett band och vid sidan av musiken skapar de visuell konst, film och performance art. Live spelar duon med band i full uppsättning och om du kommer till ett live-gig med Vulkano kan du förvänta dig full-on rå punkenergi och ditt hjärta kommer att explodera i färger och glitter!

http://trastockfestivalen.se/line-up/vulkano/


Franska Trion

Franska trions musik är svår att beskriva men lätt att älska. Kanske är det någon slags rock. Eller blues, eller jazz. Den passar inte in någonstans men ändå överallt. Texterna är ett kapitel för sig, banala och mångfacetterade, lustiga och hemska, sorgliga och hoppfulla. Levererat av frontfiguren Matti Ollikainens passionerade, desperata och fullständigt oförställda röst. Tillsammans med vapendragarna Thommy Larsson (trummor) och Viktor Turegård (bas) är det en konstellation som fullständigt exploderar live. Det drivs ut onda andar, tröstar och ger hopp. Kort sagt ett ytterst kompetent band som levererar kväll efter kväll.

Franska Trion, en institution på den svenska musikscenen. Efter åtta album, drygt 100 låtar och ett oräkneligt antal livespelningar har bandet nått en kultstatus som få andra band har. Matti Ollikainen och Franska Trion har vid sidan av sin egen musik samarbetat med Anna Järvinen, Håkan Hellström, Joel Alme, Stefan Sundström, Hästpojken, Mando Diao, Fibes ohFibes, Peps Persson och Björn Olsson m.fl.

http://trastockfestivalen.se/line-up/franska-trion/


Djurparken

Djurparken består av David Lexholm, Jesper ”Jeepstarr” Trodal, Basse Davidsson, Anthon Johansson samt Gustav Elveros och är gruppen som de senaste åren gjort sig ett namn som ett av Sveriges mest nyskapande och intressanta musikkollektiv. De reser världen runt för att skriva och spela in sin elektroniska mash-up av elektroniskt baserad pop och hiphop i hemmabyggda studios i allt från de snöbeklädda norrländska skogarna till värmen i Indien, Grekland, Indonesien och Jamaica.

Djurparken slog ned på den svenska musikscenen under våren 2015 från tillsynes ingenstans med debutsingeln ”Under” som hade premiär i Musikguiden i P3 och fick stor uppmärksamhet på nätet och tog gruppen ut på spelningar på festivaler och klubbar runt om i Sverige. Musikbloggen Beingblogged (nuvarande Popmuzik) beskrev redan i juni 2015 Djurparken som ”Ett av årets mest omtalade svenska band” och de har sedan dess hunnit med att både spela live i P3 Sessions och göra sig ett namn som ett av landets mest energifyllda liveakter från spelningar på Emmabodafestivalen, Peace & Love och Trästockfestivalen m.m.

2016 släppte Djurparken sitt debutalbum ”Excusez mon Suédois” och har idag cirka 3 miljoner streams på Spotify. Under 2017 släppte de visserligen singeln ”Som en Don”tillsammans med JOY M’Batha, men tog medvetet ett steg tillbaka för att fokusera på att producera nytt material inför 2018. Djurparken låter hälsa att Sista Dansen bara är det första av flera nya släpp som kommer under 2018, och att vi kan förvänta oss flera spännande artistsamarbeten och livespelningar under året.

http://trastockfestivalen.se/line-up/djurparken/


Enemy Within

Bandet bildades 2007 i Skellefteå och musiken beskrivs bäst som en episk kombination av Power Metal och Death Metal, med en enorm spelglädje, dubbla baskaggar och stora, mäktiga refränger. Senaste släppet var EP’n ”Into The Dark” (2015) och Enemy Within har spelat på festivaler som House of Metal och Rock out Wild samt deltagit i deltävlingen till Wacken Metal Battle 2015 och 2017. Nu är det dags att åter stå på Trästockfestivalens scen efter 2 års uppehåll. ”Som vi har längtat!” säger bandet. Det har Trästockfestivalen också!

http://trastockfestivalen.se/line-up/enemy-within/


Ludvig Hedenström

Ludvig Hedenström kommer från Skellefteå. Han ska komma och framföra musik, ung som ny, gammal som förgäten. Han garanterar inte otrolighet eller misär utan är någonstans mitt emellan. Följ med!

http://trastockfestivalen.se/line-up/ludvig-hedenstrom/


Oliver Bohman

När varje steg är en skilsmässa från ungdomen. Den rinner av en, kvar blir minnen och nostalgi. Hur mycket du än vill backa tiden, stanna upp, vända om, så är sanningen att åren har gått. Framför oss är ett mörker med oändliga möjligheter. Det är där och då Oliver Bohman omfamnar oss med sin musik. Inte som en vägvisare, utan för att dela känslan av ovisshet, av att stå på skiljelinjen och tveka inför det första steget.

http://trastockfestivalen.se/line-up/oliver-bohman/


Crayfish Colony

Crayfish Colony är ett jazz-fusionband från Skellefteå somsjälva beskriver sin vision för årets spelning såhär; ”I år tänkte vi inte spela fusion, utan fission. Vår vision är jazz-fission. Om inte det är poetiskt korrekt nog så lovar vi att offra valfri bandmedlem vid ett blot i Karin Boyes ära. TNS/Sifos opinionsundersökning tyder på att det förmodligen blir Peter.

http://trastockfestivalen.se/line-up/crayfish-colony/