jennie_webb

ARTISTSLÄPP #3

Denna gång presenterar vi två popdrottningar, drömsk soul, genreöverskridande hårdrock, rn’b/tribe/soul – sångerska, Skellefterapparen och hiphop/trap-artisten vars garden är full av flowers! Här hittar garanterat alla åldersgrupper och musiksmaker en akt att åskåda i sommar.

Vi ses på festival Jennie Abrahamson, Nadja Evelina, Arvid Nero, The Heard, Blenda, OG Otäck och Ros!

JENNIE ABRAHAMSON

Jennie Abrahamsons femte album ”Reverseries” släpptes i början av 2017 och hyllades av kritikerna, bland annat med full pott (10/10) i Sonic Magazine. Det drömska och storslagna albumet, som nominerades som Årets Pop på P3 Guld, blev både en sorts sammanfattning och vidareutveckling av det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva – en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld. Under året som följt på släppet har Jennie turnerat med sitt band i Europa, varvat med engagemang i Hans Eks orkestersatsning Bowie in Berlin, framträdande på Polarprisgalan, turné med Loney Dear och en massiv djupdykning i Kate Bush tillsammans med Göteborgssymfonikerna och Malin Dahlström (från Niki & the Dove). Hösten 2018 gav sig Jennie ut på soloturné, för att möta publiken på ett mer avskalat sätt och för att ”ge låtarna en omgång” som hon säger:

”Det händer onekligen nånting med både mig och låtarna när jag skalar ned. Min produktionsstil på albumen är ju att bygga ganska stora världar, och det brukar vi omsätta live när vi spelar med bandet. När jag är helt själv måste allt kokas ned till de viktigaste elementen, det jag fysiskt klarar av på två händer, två fötter och min röst. Det är som att man måste ge låtarna en omgång, se vad de tål, se dem födas på nytt. Med det avskalade formatet följer också ett än mer personligt tilltal, det känns liksom än viktigare att bjuda in publiken på resan, så det brukar bli en hel del prat…”


NADJA EVELINA

Nadja Evelina gjorde dramatisk entré på den svenska popscenen med debutsingeln Finast utan filter, som snabbt blev viral och nu har över 1,7 miljoner streams på Spotify. Hon följde upp med Fastnat för dig, ett samarbete med Jonas Lundqvist som snurrade flitigt i P3.

Under 2017 släppte hon EP:n Aldrig samma/Alltid samma, som handlar om att inte kunna släppa taget – varken om en trasig relation eller om sin uppväxtstad. Den beskrevs av GAFFA som att den ”Fångar den svenska melankolin perfekt”. Hösten 2018 släppte Nadja Evelina singeln Jag vet, som hyllats bl.a. av Musikguiden i P3 och influencern Sandra Beijer. 25 januari 2019 släpptes Öppna ögon som är den andra singeln från det kommande debutalbumet som släpps i vår på Hjärtat Recordings, hennes eget nystartade skivbolag. Med full makt över sitt skapande, hoppas hon att hennes vision ska höras tydligare än någonsin: det måste kännas, annars kan det vara. Under våren 2019 har Nadja släppt singlarna ‘Öppna ögon’, ‘Beach House’ och ‘Rymmer’.

Nadjas debutalbum “Vi?” släpps idag, den 3 maj – mitt i hennes efterlängtade turné “Heartbreak tour” med stopp i både Sverige och Norge.


ARVID NERO

Arvid Nero släppte sin debutskiva ”Mother Earth” för ett år sedan och fick fina recensioner från många musikrecensenter och lyssnare. Nu, ett år senare, så är 6-spårs EP:n äntligen släppt. Så färsk så den damp ner i lyssnarnas hem för en vecka sedan. ”Där Mother earth, albumet från 2018, stundtals kunde kännas lite bluestung svävar Arvid Neros nya ep med det kantiga namnet ”Takeaway people and papercup beggars” under himlavalven på solsvarta vingar.” – Jan Andersson, GP

Musikaliskt rör Arvid sig i ett sammelsurium av olika genrer. Den djupa, bluesiga känslan finns där som grund i en genomarbetad ljudbild. Låtarna utvecklas ibland åt country och ibland åt soulhållet. Texterna bygger berättelser som vävs samman av ett vemod och lyfts fram av en röst som går rakt in i själen.

Han har tidigare spelat på festivaler som Peace & Love, Irisfestivalen, Festival del Mar samt varit supporting act åt Sarah Klang och Albin Lee Meldau. 


The Heard

 
I Östersjöns mörka, djupa vatten finns det en ö. En väldigt märklig ö. Vid första anblicken tycks den vacker och rogivande, rent av idyllisk. Men öns förföriska krafter är inte bara goda.

The Heards debutalbum ”The Island” kretsar kring karaktärerna och platserna på den här mystiska ön. ”The Island” är ett konceptalbum där lyssnaren får lära känna ö som ligger någonstans mellan dröm och verklighet, en plats där både det vardagliga och övernaturliga får rum. Där finns både kärlek och sorg, livskraft och dödslängtan. 

Med rötterna stadigt förankrade i hårdrocken låter The Heard musiken växa vilt och genreöverskridande. Resultatet är ett dynamiskt album som inte väjer för varken det tunga och hårda eller det mjuka och skira.


BLENDA

Artisten och låtskrivaren BLENDA, uppfostrad i Stockholms förorten Vällingby av hennes två Kongolesiska föräldrar blev tidigt introducerad till musik genom sin pappa som var gitarrist i deras lokala kyrka. Sedan dess har hon fortsatt sin musikaliska resa med studier inom jazz och gospel. 

2017 debuterade hon med singeln ”Chill” och därefter släpptes den kritikerrosade singeln ”Payday” 2018 som blev upphöjd av bl.a. Per-Sinding Larsen. BLENDA har sedan detta turnerat Sverige runt och medverkat på Urban Cone’s singel ”Sugar” samt skrivit musik för den amerikanska versionen av TV-serien SKAM Austin. 

Under 2018 så bestämde sig BLENDA för att ta en paus för att djupdyka i sin konst och för hitta sin auktoritet som kvinna. Hennes tro på Gud och hennes feministiska ideal och starka Kongolesiska rötter har skapat ett nytt sound. Hon experimenterar med syntetiska harmonier och melodier från Kongo mixat med en progressiv ton av RnB, soul och tribe. 
BLENDA kom tillbaka med ny musik i Februari 2019 som hon släpper independent på egna bolaget SION.


OG OTÄCK

Skellefteårapparen OG Otäck, som numera huserar i Luleå, släppte förra sommaren singeln “F•R•I•E•N•D•S” tillsammans med Erk från Trainspotters, och har nu senast följt upp med EP:n ”Laika”. Gåskörenmedlemmen gör som soloartist modern, catchy hiphop med stora influenser från Norr- och Västerbotten i sina teman. 


ROS

Ros har sedan releasen av sin första singel ”20K” fortsatt bryta mark inom svensk hip hop och levererat hypade livespelningar över hela landet. Med sina arroganta textrader hoppar hon mellan svenska och engelska över producenten Isak Von Haartmans beats och skapar magiska låtar som tagit plats bredvid de stora namnen på spellistorna.

2018 var året då Ros presenterade sig på allvar med EP:n “Woke Up” som gästades av trapikonerna Vinter och Ivory. Under hösten var hon ute på en supportturné till Little Jinder, där hon levererade hypade livespelningar runt om i landet. I december 2018 släppte ROS sitt efterlängtade debutalbum “Peaches n Cream”. 
Lil’ Rose hela garden full av flowers!