charmören

Charmören

Lördag 20:00 Konsthallen

Med stöd av Film I Västerbotten kommer Trästockfestivalen kunna erbjuda ett nytt och förändrat filmprogram under årets festival! 

 

Långfilmsvisning med samtal - CHARMÖREN
Lördag 20:00 i Konsthallen

Milad har tillsammans med barndomsvännen (tillika uppvuxen i Skellefteå) Ardalan Esmaili gjort sin mycket uppmärksammade långfilmsdebut.
Charmören har med beskrivits som en otroligt mänsklig skildring som rör om, såhär säger Jonas Holmberg från GIFF om filmen;

Med absolut tonträff och briljant personregi undersöker Milad Alami romantikens och samhällets smärtpunkter i en av årets mest drabbande kärleksfilmer.

Varje kväll återvänder den unge, vackre Esmail (Ardalan Esmaili) till samma bar för att förföra kvinnor. Nätterna avslutas regelmässigt i kvinnornas lägenheter. Men en kväll möter han Sarah (Soho Rezanejad) som ser rakt igenom den förföriska ytan och avslöjar hans hemlighet. Med stilsäker utgångspunkt i den romantiska komedins genregrepp skapar svenske långfilmsdebutanten Milad Alami en mörk och djupt engagerande skildring av kärlekens fruktansvärda villkor i en ojämlik värld. Ardalan Esmaili levererar en av de senaste årens mest oförglömliga rolltolkningar och Susan Taslimi är lysande i en minnesvärd biroll.”