trastock2018_djurparken_webb

Djurparken

FREDAG 23:15 – CAMPUSTÄLTET

Djurparken består av David Lexholm, Jesper ”Jeepstarr” Trodal, Basse Davidsson, Anthon Johansson samt Gustav Elveros och är gruppen som de senaste åren gjort sig ett namn som ett av Sveriges mest nyskapande och intressanta musikkollektiv. De reser världen runt för att skriva och spela in sin elektroniska mash-up av elektroniskt baserad pop och hiphop i hemmabyggda studios i allt från de snöbeklädda norrländska skogarna till värmen i Indien, Grekland, Indonesien och Jamaica.

Djurparken slog ned på den svenska musikscenen under våren 2015 från tillsynes ingenstans med debutsingeln ”Under” som hade premiär i Musikguiden i P3 och fick stor uppmärksamhet på nätet och tog gruppen ut på spelningar på festivaler och klubbar runt om i Sverige.

Musikbloggen Beingblogged (nuvarande Popmuzik) beskrev redan i juni 2015 Djurparken som ”Ett av årets mest omtalade svenska band” och de har sedan dess hunnit med att både spela live i P3 Sessions och göra sig ett namn som ett av landets mest energifyllda liveakter från spelningar på Emmabodafestivalen, Peace & Love och Trästockfestivalen m.m. 2016 släppte Djurparken sitt debutalbum ”Excusez mon Suédois” och har idag cirka 3 miljoner streams på Spotify.

Under 2017 släppte de visserligen singeln ”Som en Don”tillsammans med JOY M’Batha, men tog medvetet ett steg tillbaka för att fokusera på att producera nytt material inför 2018. Djurparken låter hälsa att Sista Dansen bara är det första av flera nya släpp som kommer under 2018, och att vi kan förvänta oss flera spännande artistsamarbeten och livespelningar under året.