trastock2018_heyelbow_webb

Hey Elbow

FREDAG 23:15 – SCENEN

Hey Elbow består av Julia Ringdahl (vocals/guitar), Ellen Petersson (horns/electronics) och Liam Amner (drums). Med en bakgrund i jazz och öra för distortion skapar de excentrisk popmusik med stort ljud.

Bandet formades 2013 och tog sitt namn från en uppvärmningsövning de fick lära sig medan de stod i publiken och väntade på en spelning med The Knife. Med rötterna i jazz och utbildning i musik kombinerat med ett intresse av ljud, improvisation och frihet gör de säreget mystisk popmusik med ett unikt och personligt uttryck. Ingen och alla tre medlemmarna är frontpersoner, en demokratisk filosofi som ger flygelhornet lika mycket plats som sången, det elektroniska och trummorna.

Bandet beskriver en känsla av frihet när de började spela tillsammans, som att hitta något som väntat på att få ta form. Deras kreativa process är mer intuitiv än analytisk och de begränsar sig inte med uttänkta stilistiska former.

Atmosfär och tyngd, emotionell laddning, vackra melodier och minimal återhållsamhet i kombination med ett glädjefyllt exprimenterande i produktionen gör att det är svårt att glömma Hey Elbow när man har hört dem.