kanelenwebb

KANELEN

Fredag 18:15 Campus-tältet

Kanelen är Umeåbandet On The Cinnamons svenska variant, med musik inspirerad av 60-och 70-talets låtskrivare. Kanelen släppte albumet ”Människa i rörelse” den 3 maj, en avskalad historia som går i samma stil som Nick Drake’s ”Pink Moon” eller Joni Mitchells ”Blue”. Lyssna in dig på skivan här: https://open.spotify.com/album/4kcgRlsZm8kTNcaeAx92Mn

”Det är en skiss till nåt som man ju önskar skulle vara enkelt och stort och vackert, men som är veckans livskris vecka 3 och vecka 25 och vecka 46. Det är två år utan bil och riktning. Det är ett försök att fånga en människa i rörelse”, skriver bandet om skivan.

”Människa i rörelse” är en fristående fortsättning på On The Cinnamons självbetitlade debutalbum från 2014 och EP:n ”Regression To The Mean”, som släpptes 2015. On The Cinnamon/Kanelen har tidigare spelat live på bland annat Doc Lounge, Umeå Open, P4 Västerbotten, Sagateatern och programsläppet till Europeiska filmfestivalen.

Speciellt för Trästock arrar Kanelen om låtarna till bandversioner, det blir troligen den enda chansen att höra ”Människa i rörelse” i den här tappningen.