LKE_webb

Linn Koch-Emmery

Lördag 18:00 Scenen

Linn Koch-Emmerys lo-fi-rock och fängslande melodier har gjort henne till Sveriges nya indie stjärna. Sedan debut EP:n “Boys” (2017) har det surrats om Linn världen över. Musiken har lovordats bloggar och magasin såsom The Line of Best Fit, DIY Magazine och NBHAP m.f.l., hon har haft flertal låtar på B och C-rotation på P3, KROQ och KCRW. Hon har även uppmärksammats gång på gång av DN och Aftonbladet i deras veckans bästa listor och valdes av GP och Gaffa som årets nya stjärna 2019.

Linn är nyligen fyllda 26 och har bara under det senaste året hunnit turnera i USA och Mexiko, agerat support under Johnossis Europaturné, spelat förband till Pussy Riot och hyllats som ”festivalens bästa artist” av Seymour Stein (SIR Records, Ramones, Madonna m.m.) på MUSEXPO i Los Angeles. Kort efter släppet av singeln ”Don’t sleep on my luv”, den 20 september 2018, spelade hon på Reeperbahn Festival i Hamburg och nu står det alltså klart att det blir en turné med nya EP:n ”Waves”.

Debut-EP:n ”Boys” släpptes i oktober 2017 och gjorde minst sagt väsen av sig. Linns säregna indierock präglad av tungt lo fi-sound och skarpa melodier lovordades ibland annat The Line of Best Fit och DIY Magazine, uppmärksammades i DN och Aftonbladet samt hamnade på en mängd Spotifylistor.
2018 är det dags igen – den 8 november släppte Linn Koch-Emmery sprillans nya EP:n ”Waves”, som gav ny fart åt Linns segertåg genom musikredaktionerna. Den har hyllats både i Sverige och långt utanför landets gränser, inte minst hos PSL och en topplacering i tyska Amazons indie-lista.