trastock_2017_linnea_henriksson_webb

Linnea Henriksson

NORRAN-SCENEN – FREDAG 21/7 – 19:00

Det finns många olika anledningar till varför personer skriver och framför musik. För Linnea Henriksson handlar det inte bara om att uttrycka sina tankar och få utlopp för sina känslor – det handlar om kommunikation. Vad som händer när musiken får eget liv genom någon annan. Att tillsammans med sin publik få skapa något unikt.

”Att skriva musik är för mig ett sätt att andas. Att bearbeta och avreagera. Så jag skriver för min egen skull, men det räcker inte. Det har det aldrig gjort. Jag måste få sjunga och dela med mig också. Det som sker när jag och publiken ”snackar” är minst lika viktigt för mig. Då förvandlas mina låtar från att bara vara mina till att börja berätta om någon annans liv OCH blir någon annans. Få saker får mig att känna mig mer levande.”

Sedan Linnea Henriksson blev vida känd i Sverige 2010 har hennes texter, melodier och ljudvärldar berört en stor skara, från de mest nischade musiknördarna till de som nöjer sig med att nynna med till radion. Hennes signum är att skapa gränsöverskridande låtar som alla kan känna sig välkomna i, oavsett generation eller bakgrund.

Detta är kanske nyckeln till varför Linnea Henriksson blivit så omfamnad av en bred variation av publiker, från nord till syd, från klubb- till festivalspelningar. Att öppna upp och bygga gemenskap är nämligen det som driver henne. Det finns ständigt i hennes arbete och hörs i såväl hennes jazzpunkband Prylf, hennes tidigare medverkan i Idol och framförallt i hennes egen musik.

Men hon ser inte sig själv som en idol, snarare en katalysator och berättare, med rösten och musiken som verktyg. Att förena publiken är det som gör Linnea Henriksson mest stolt och lycklig som musiker.

Nu, efter några år av att samla ihop sina tankar och ”komma ikapp livet”, som hon själv uttrycker det, är det dags för oss att ta del av hennes musikaliska värld igen. Att skapa något unikt tillsammans ännu en gång. För det är ju det som är anledningen till att Linnea Henriksson skriver och framför sin musik. Ett andetag i taget.