trastock_2017_molnet_webb

MOLNET

HALLEN – LÖRDAG 22/7

För att nämna sig själva ‘Molnet’ som Molnet gjorde, kan ge ett omedelbart intryck av vad musiken kan låta som. Men det intrycket beror på, naturligtvis, vilken typ av person du är. Vissa kanske tror att ett band som heter ‘Molnet’ är dystert och deprimerande, med sin musikövertygelse hotar att göra din dag lite sämre på någon sekund.

Andra kanske tänker på en visp av vita strimmor över en blå himmel, fluffigt och rent. Hursomhelst, Molnet verkar vara lite mer mot den senare, snarare än den förra, och en sak är säker – att lyssna på deras senaste album ‘Sometimes’ kommer bara att förbättra din dag!

Göteborgsbaserade Molnet har snabbt blivit en favorit bland både kritiker och musikälskare, ljudet är förvrängt, nostalgiskt och ibland heligt, som i en ‘Beach Boys’-värld.

Året 2103 satt Skellefteå-födda Albin Marklund och skrev texter och melodier som tillslut skulle komma att forma Molnet. Nu, 4 år senare är Molnet ett band baserat i Göteborg och som redan stått för en rad klassiska spelningar, med ett till bredden fyllt Pustervik och Stora Teatern i Göteborg som fjädrar i hatten.

Om ‘Vampire Weekend’ och ‘Beach Boys’ gifte sig och fick ett barn skulle det heta ‘Molnet’, det hörs inte minst på bandets första singel ‘Should have seen me’ (en singel som snabbt fick sin plats Spotify’s Indie Higlights). April 2016 släpptes Molnets debutalbum ‘Sometimes’ på Kning Disk och det har redan blivit ordentligt lovordat både i Sverige och på andra sidan atlanten.