walts_trastock_2017_webb

THE TARANTULA WALTZ

LÖRDAG 22/7 – CAMPUSTÄLTET – 00:45

Efter att med 2015 års EP ”Lynx” (producerad av Kristian Matsson/The Tallest Man on Earth) lovordats av allehanda tastemakers, har The Tarantula Waltz nu äntligen gett oss den efterlängtade uppföljaren i albumet ’Blue As In Bliss’. Det nya materialet är experimenterande och luftigt nytänkande med oväntade samplingar och texter som belyser samtidens osmickrande sidor, men som ändå genomgående har en positiv, framåtskridande och hoppfull underton.

Många har ställt sig i kö för att sia om en spirande framgångssaga; den senaste i raden av stora proffstyckare är amerikanska jättebloggen Consequence of Sound, som efter att ha fått höra några låtar från nya skivan spått 2017 till The Tarantula Waltz år.

Att Markus Svensson, mannen bakom The Tarantula Waltz, hör hemma på en scen råder inga tvivel om. Han har turnerat nästan oavbrutet i åratal och delat scen med akter som The Tallest Man on Earth, First Aid Kit, Damien Jurado och Iron & Wine. Dessutom har han blivit personligt utvald som öppningsakt på The War On Drugs Europaturné. Under våren 2017 åker The Tarantula Waltz på en svensk headlineturné.

”I hans röst bor Bob Dylan” – Aftonbladet
”Hans sånger är starkare än någonsin” – Nöjesguiden
”En storartad upplevelse” – Sonic Magazine
”Blue As In Bliss är en explosion av känslor och färger” – Di Weeknd