trastock2018_linneabergmark_webb

Många unga kvinnliga konstnärer från Västerbotten ställer ut

Förutom akter som poesi och standup på scenen kommer konsttältet förstås också att bjuda på intressant bildkonst och videokonst! Konsttältet öppnar fredag kl. 12.30 med en vernissage och är sedan öppet ända till 22 båda festivaldagarna. Här har vi också en lokal prägel hos våra utvalda konstnärer – samtliga kommer från Västerbotten – vilket syns i bl.a. utställningen Bli kvar som kombinerar poesi och foto för betraktelser om Skellefteå. Kom förbi och njut av vacker och spännande konst!

Vernissage
Konsttältets öppningsvernissage är en av festivalens första programpunkter, och utgör tillsammans med Snäckans dagsspelningar en perfekt start på festivalhelgen!

VI SES PÅ FESTIVAL!!


Ellen Skafvenstedt

Ellen Skafvenstedt är utbildad i Textilkonst på Konstfack och i Fri Konst på Umeå Konsthögskola. I sina textila arbeten använder hon sig av applikationsbroderi som teknik för att skapa collage-liknande bilder av material som hon hittar på gatan och i soptunnor. Hennes filmer är sammanfogade av klipp som hakar i varandra i en visuell associationskedja.

I videoverket “I like cats”, som hon presenterar på Trästockfestivalen, beskrivs ett händelseförlopp genom undertexterna till filmen. Historien börjar i en till synes oskyldig konversation mellan två personer, men utvecklas snart till en underlig situation där de roller som presenterats för oss börjar gå in i varandra. Texten ackompanjeras av filmklipp på abstrakta former som stötvis bryts upp av filmer på hundar.

http://trastockfestivalen.se/line-up/konst-ellen-skafvenstedt/


Bli kvar: pixlar och poesi från hembygden

I samarbete med Visit Skellefteå har poeten Lo Lindström och fotografen Thea Holmqvist tagit fram utställningen Bli kvar, som fångar tankar och betraktelser om hembygden i och kring Skellefteå.

http://trastockfestivalen.se/line-up/bli-kvar


Amanda-My Ahlström

Amanda-My Ahlström undersöker om det är möjligt att skapa med kroppen utan att medvetet påverka eller ändra under skapandeprocessen. Koppla isär kropp och knopp. Ett försök till att inte tillåta huvudet bestämma. Men omedvetet så skapar hjärnan något som den tycks kännas igen, både med synen och med muskelrörelse-minnet. Dessa försök har resulterat i att hjärnan inte uppfattar det som färdigställt.

http://trastockfestivalen.se/line-up/konst-amanda-my-ahlstrom/


Åke Signarsson

Åke Signarsson är född 1953 och bor i Tjärnliden, Norsjö. Åke gör konst i sand eller jord, collage som utformas improvisativt. Han fick inspiration till denna konstart vid resa i Mexico 1976 och tekniken utvecklades vid Sunderby folkhögskola, konstlinjen 1987. Åke anser sig oskolad och självlärd, en fri konstnär med fantasi.

Han har haft små utställningar i Göteborg, bl.a. på Kulturnatta, på Ekerö Konstnärscafe och i Norsjö. De tavlor som han visar här på Trästockfestivalen är utformade som konsertaffischer, och de är en hyllning till några av hans favoritgrupper som i fantasin uppträder på festivalen.

http://trastockfestivalen.se/line-up/konst-ake-signarsson/


Linnea Ylva Bergmark

”Femina Est Divina”. Idag är Linnea 23 år gammal men redan vid ung ålder valdes motivet hennes konst skulle framställa, om än det inte var den direkta tanken, mer än att det alltid var vad teckningarna föreställde när papper och penna sattes i hennes hand. Motivet som kan förändras i all evinnerlighet och vars mjuka linjer har fascinerat konstnärer i århundraden. Kvinnor. Kvinnokroppen. Kvinnan är gudomlig, som Linnea valt som motto för sin konst. Stora tavlor i akryl har blivit det Linnea oftast använder som medium.

http://trastockfestivalen.se/line-up/linnea-ylva-bergmark/


Fanny Lundmark

Kreativiteten ser inga gränser hos Fanny, och på sidan av musiken har konsten följt med henne under åren. Hennes syn på konst kan sammanfattas på följande sätt: det som kan uttryckas i text och melodier, går även att överföra till analoga kreationer. Under festivalen ställs serien ”Wild Essence” ut, en kombination av realistiska oljemålningar och abstrakta mönsterteckningar i tusch. Detta är verk som arbetats fram under Fannys sista termin på Estetiska programmet Bild & formgivning på Anderstorpsgymnasiet.

http://trastockfestivalen.se/line-up/fanny-lundmark-2/