dansarna_webb

Trästockfestivalen är såklart hem för fler scenkonstformer än musik! I år har vi ett dansverk om att vara överväldigad av samtiden, en workshop i modern dans utan krav på förkunskaper för alla vuxna. Vi har också två spännande barnteatrar som tar med oss på en resa djupt in i urskogen och låter oss följa en undulat som måste handskas med stora frågor när hon bestämmer sig för att rymma ur sin bur.

Välkomna Clara Sjölin med verket Rest, Dansarna, Ellenor Lindgren och Anna- Ida Sarri med teatern Stigen och Lule Stassteater med Undulaten!

VI SES PÅ FESTIVAL!!


Stigen

Teater Bartolinis presenterar Stigen. Följ med på en resa in i skogen, längs en magisk stig, där vi upptäcker att vi är modigare och kan så mycket mer än vi tror. Ellenor Lindgren berättar historien om Vira Virvelvind och hennes äventyr i den djupaste urskogen med nya och gamla väsen.

Kompositör och musiker heter Anna-Ida Sarri, som visar en ny sida av det annars traditionellt klassiska instrumentet fagott. Fagotten är ett mycket speciellt instrument, dels är den en uppenbarelse i sig självt med sin storlek och klang och sedan med sitt otroliga spektrum av ljud, och här gestaltas allt, alltifrån skogens minsta susning till Jättens burdusa klagan.

Vissa partier i föreställningen stödtecknas, med TSS (tecken som stöd). Dessa vävs in i spelet och markerar bärande ord.

http://trastockfestivalen.se/line-up/teater-stigen/


Undulaten

Lule Stassteater presenterar Undulaten. En natt får Fathi nog, hon tar sats och bryter upp låset på buren. Hon tittar tillbaka en sista gång på två sussande vänner som sitter tätt ihop på sin pinne. Kommer dom att förstå? Kommer dom att bli arga? Vad händer imorgon när hon inte är kvar längre, kommer morgonrutinerna fortsätta som vanligt?

Hon tvekar en sekund, under den sekunden flyger stora frågor genom huvudet på den blågula undulaten. Vad är min rätt och vad är mitt ansvar? Hon skakar av sig dom alldeles för stora frågorna och lämnar buren. Kvar finns vi och dom två sovande zebrafinkarna. Men nu… nu vaknar dom.

http://trastockfestivalen.se/line-up/teater-undulaten/


Rest

Ett dansverk om att vara överväldigad. Om att försöka slå många flugor i en och samma smäll, om att drunkna i kroppsliga och psykologiska symptom, och i allt detta, också vara snygg. Av och med Clara Sjölin.

http://trastockfestivalen.se/line-up/rest/


Dansworkshop med Clara Sjölin

Det här är en introduktion till vad modern och nutida dans kan vara. I denna workshop kommer vi att utforska kroppens rörlighet och kapacitet, fysiologiskt likväl som konstnärligt. Tillsammans dansar vi satta steg, improviserar fritt, och skapar koreografiska konstellationer i rummet. Inga förkunskaper krävs, men däremot krävs nyfikenhet och öppenhet. Alla vuxna åldrar är välkomna, och kom med mjuka, bekväma kläder!

http://trastockfestivalen.se/line-up/dansworkshop-med-clara-sjolin/


Dansarna

Dansarna Henny Tjernqvist, Stella Ericsson och Ida Marklund Brinell från Skellefteå dansar street, jazz och modern dans.

http://trastockfestivalen.se/line-up/dans-dansarna/