Tack för i år!

Trästockfestivalen har utan tvekan världens bästa publik! Tjugoåtta gånger har vi, KF Mullberget nu fått äran, förtroendet och möjligheten att bjuda på den kultur- och musikfest som Trästockfestivalen är.

Vi vill rikta ett stort tack till alla volontärer, artister, samarbetspartners, Skellefteå Kommun, aktörer, medlemmar i KF Mullberget samt alla privatpersoner som hjälpt till och varit en del av arbetet kring Trästockfestivalen, före, under och efter
festival. Utan ER alla skulle Trästockfestivalen inte existera. Sist men inte minst, stort tack till er besökare!

Vi hoppas att ni haft lika trevligt som vi har haft det. Det är en ynnest att göra Trästock för och med ER!

- Se också att delta i vår besökarundersökning HÄR - 

Ses nästa år!

 

Snäckan återtas till festivalscen!

DAGSPROGRAM – SNÄCKAN
 
Ni kanske förstod det förra året, då vi satte namnet ”Snäckan” på en dagsscen, att så klart så fanns planer på att använda den riktiga sådana. Märkligt namn för den som inte vet. Men för Skelleftebon så är det den välkända och nyttjade utomhusscenen som finns på Nordanåområdet.
 
Den är rätt liten, denna K-märkta scenyta. Och just inför sommaren så har träet som dansas tango på varje måndag kväll och som sjungs allsång kring på onsdagskvällarna – äntligen rustats upp.
Med andra ord så kan vi äntligen nyttja denna som en av ordinarie scener. I år och framåt!
 
Denna sommar mjukstartar vi med dagsprogram. Med jazz, melankoliska popslingor, lokala förmågor och dans!
Program för Snäckan ser ut som nedan (finns som scen i spelschema)

Fredag 19/7 

12:00 Window Weather
13:15 Olle & Jacob duo
15:00 Nathalie Lidqvist
Lördag 20/7
12:00 Dancecamp on tour
13:15 Alma Lindström
14:00 Dancecamp on tour
15:00 Minru

Annah Björk till Trästockfestivalen!

Även i sommar så tar Skellefteå bibliotek plats på Trästockfestivalen med ett författarsamtal. Denna gång blir det ett högst aktuellt samtal med musikjournalisten Annah Björk om hennes bok, “Ni måste flytta på er”.

I boken följer Annah Björk kvinnliga artister som Zara Larsson, Laleh, Molly Sandén, Veronica Maggio, Rebecca & Fiona m.fl bakom kulisserna, in i en smutsig industri som präglats av sexism och tystnadskultur. I musikstudior, på skivbolag och vid sidan av scener för de en kamp mot orättvisor och övergrepp för rätten till sin röst, sin musik, sina pengar och sin sexualitet. Genom deras blick skildras ett systerskap starkare än strukturer och en sprakande revolution som gjort outplånliga avtryck i samtiden.

”Biblioteket vill finnas där Skellefteås invånare och besökare finns. Och biblioteket vill också bidra till en bättre värld. Därför arrangerar vi ett viktigt författarsamtal med Annah Björk som belyser kvinnliga artisters situation i en smutsig industri som i allt för stor utsträckning präglats av sexism och tystnadskultur.” – Mikke Ejrevi, Kultur- och bibliotekschef

 

“Kulturföreningen Mullberget och Trästockfestivalen är en del av en musikindustri på många plan. Svensk musikindustri är en riktig export vilket kanske gjort den mer smutsig och lättpåverkad av vad som ses vara “rätt” sätt att ta sig framåt som ickeman i en traditionellt mansdominerad bransch. Vi är otroligt glada över att detta samtal hålls på Trästockfestivalen på fredag. Och hoppas att samtliga på området tar del utav dessa viktiga frågeställningar som boken lyfter.”

- Agnes Lundmark, festivalgeneral

 

Vi ses i Konsthallen! 

 

 

Familjeteater: ”Bebisen”

På Trästockfestivalen kommer den fantastiska Marina Georgescu låta dig uppleva cirkus och historien om bebisen som inte ville sova. Här kan du också kan prova att slå en kullerbytta eller två.

”Cry baby … Gråta älskling … Moderen vet inte vad mer att göra … Låt oss alla tillsammans göra barnet lyckligt och försöka få det att sova… Sjunga och dansa också …
Att vara småbarnsförälder är att ha flera bollar i luften, det gäller att kunna jonglera helt enkelt. Nu tar Marina Georgescu den konsten till en ny nivå då hon konkretiserar småbarnslivets balansgång och konster. Förutom jonglering och akrobatik bjuds det på en festlig mimik som lockar även de stora i salongen till skratt. För vad gör man egentligen för att hindra tårar att rinna och få skrik att tystna då det kan verka helt omöjligt? Under showen tar Marina hjälp av de främsta experterna, publiken. Vilka råd är de bästa? Kanske mycket tålamod och en hel del kärlek såklart.” – Marina Georgescu

Clown, jonglering, magi, fantasi och akrobatik/pyramidbyggnad. Barnföreställning/Familjeshow och workshop.

Plats? Växthuset
Tid? Fredag OCH Lördag med start 13:30 

 

Konsthallen 2019

Konsttältet flyttar in i Hallen 2019! 

På festivalen så kommer Hallen på Nordanå att inhysa det konsttältet tidigare år gett plats åt. Med nya lokaler och mer rum så ges det större möjligheter att skapa en öppen yta för olika kreativa uttryck! Våra förhoppningar är att kunna skapa en plattform för lokala och regionala kreatörer.

Vi ger plats åt, förutom en stående konstutställning, ett brett innehåll av film, workshop, musik och estradpoesi. Vilket görs möjligt tack vara engagerade samarbete så som Skellefteå bibliotek och Film i Västerbotten.

Vi ses i Konsthallen under Trästockfestivalen! 

Till Konsthallen och dess akter 

FILMFESTIVAL

Med stöd av Film I Västerbotten kommer Trästockfestivalen kunna erbjuda ett nytt och förändrat filmprogram under årets festival! Filmfestivalen flyttar i år in i festivalens Konsthall.

 

På festivalen kommer vi kunna se Signal, Älskade Jävla Pappa, After Azeroth, Flytten, Stamnätet, Vägar, Stranger, Magnum Opus och Charmören.

 

Filmprogrammet är komponerat av Claes Hedlund, som är född i Varuträsk, och programmet speglar Skellefteå och dess omgivning på olika sätt och genom olika berättartekniker – allt med hjärtat på samma plats.

 

TILL FILMFESTIVALENS PROGRAM