Nutida dans & utforskande barnteater

Trästockfestivalen är såklart hem för fler scenkonstformer än musik! I år har vi ett dansverk om att vara överväldigad av samtiden, en workshop i modern dans utan krav på förkunskaper för alla vuxna. Vi har också två spännande barnteatrar som tar med oss på en resa djupt in i urskogen och låter oss följa en undulat som måste handskas med stora frågor när hon bestämmer sig för att rymma ur sin bur.

Välkomna Clara Sjölin med verket Rest, Dansarna, Ellenor Lindgren och Anna- Ida Sarri med teatern Stigen och Lule Stassteater med Undulaten!

VI SES PÅ FESTIVAL!!


Stigen

Teater Bartolinis presenterar Stigen. Följ med på en resa in i skogen, längs en magisk stig, där vi upptäcker att vi är modigare och kan så mycket mer än vi tror. Ellenor Lindgren berättar historien om Vira Virvelvind och hennes äventyr i den djupaste urskogen med nya och gamla väsen.

Kompositör och musiker heter Anna-Ida Sarri, som visar en ny sida av det annars traditionellt klassiska instrumentet fagott. Fagotten är ett mycket speciellt instrument, dels är den en uppenbarelse i sig självt med sin storlek och klang och sedan med sitt otroliga spektrum av ljud, och här gestaltas allt, alltifrån skogens minsta susning till Jättens burdusa klagan.

Vissa partier i föreställningen stödtecknas, med TSS (tecken som stöd). Dessa vävs in i spelet och markerar bärande ord.

http://trastockfestivalen.se/line-up/teater-stigen/


Undulaten

Lule Stassteater presenterar Undulaten. En natt får Fathi nog, hon tar sats och bryter upp låset på buren. Hon tittar tillbaka en sista gång på två sussande vänner som sitter tätt ihop på sin pinne. Kommer dom att förstå? Kommer dom att bli arga? Vad händer imorgon när hon inte är kvar längre, kommer morgonrutinerna fortsätta som vanligt?

Hon tvekar en sekund, under den sekunden flyger stora frågor genom huvudet på den blågula undulaten. Vad är min rätt och vad är mitt ansvar? Hon skakar av sig dom alldeles för stora frågorna och lämnar buren. Kvar finns vi och dom två sovande zebrafinkarna. Men nu… nu vaknar dom.

http://trastockfestivalen.se/line-up/teater-undulaten/


Rest

Ett dansverk om att vara överväldigad. Om att försöka slå många flugor i en och samma smäll, om att drunkna i kroppsliga och psykologiska symptom, och i allt detta, också vara snygg. Av och med Clara Sjölin.

http://trastockfestivalen.se/line-up/rest/


Dansworkshop med Clara Sjölin

Det här är en introduktion till vad modern och nutida dans kan vara. I denna workshop kommer vi att utforska kroppens rörlighet och kapacitet, fysiologiskt likväl som konstnärligt. Tillsammans dansar vi satta steg, improviserar fritt, och skapar koreografiska konstellationer i rummet. Inga förkunskaper krävs, men däremot krävs nyfikenhet och öppenhet. Alla vuxna åldrar är välkomna, och kom med mjuka, bekväma kläder!

http://trastockfestivalen.se/line-up/dansworkshop-med-clara-sjolin/


Dansarna

Dansarna Henny Tjernqvist, Stella Ericsson och Ida Marklund Brinell från Skellefteå dansar street, jazz och modern dans.

http://trastockfestivalen.se/line-up/dans-dansarna/


Efterlängtad indiepopakt till Trästock

ARTISTSLÄPP #6

Solen är här och det börjar pirra i magen efter sommar och Trästockfestival! Artistsläpp nummer sex innehåller en efterlängtad indiepopakt, en avart av rock, en dystopisk solo-orkester och stenhård hårdrock, en svängig mix av funk/rock/soul samt indie-power-pop – Voilá – ett till spännande artistsläpp inför årets bästa gratisfestival!

Välkomna Hästpojken, Oil My Member, MAG, Orcus, Earthman Jam och Mac-O!

VI SES PÅ FESTIVAL!!


Trästockfestivalen är Sveriges största fria festival. Under två dagar serveras livemusik, film, dans, performance, mat och andra härligheter på natursköna Nordanåområdet i Skellefteå.

Festivalen bjuder som alltid på både brett och smalt, nationellt och lokalt, någonting för alla helt enkelt. Från att ha startat som en lokal angelägenhet har festivalen växt fram till en stor tvärkulturell händelse i regionen och i hela landet. Allting baserat och byggt på stadens ungdom och dess engagemang för musik och kultur.

Välkommen till Trästockfestivalen den 20-21 juli i Skellefteå!

Hästpojken

Efter att 2013 ha släppt albumet ”En magisk tanke” är Hästpojken äntligen tillbaka med nytt material. Albumet ”Hästpojken är död” släpptes våren 2018. Musiken släpptes via nystartade skivbolaget Tamiami Records i Göteborg. 

- Vi fortsätter med det vi alltid gjort. Samma melodi men andra tider. Ibland andas man för att man kan, ibland för att man vill. Ibland är Hästpojken död, men för det mesta är han allt”, säger Martin Elisson.

Efter att ha spelat i Bad Cash Quartet – som albumdebuterade med sin självbetitlade skiva redan för 20 år sedan och bl.a. turnerade med Broder Daniel – bildade Martin Elisson och Adam Bolmeus (samt BD:s Lars ”Poplars” Malmros, som sedermera lämnade bandet efter första skivan) Hästpojken. 2007 släpptes singeln ”Shane MacGowan” och året efter kom albumet ”Caligula”. Med mängder av spelningar i ryggen började Hästpojken 2009 på album nummer två som fick namnet ”Från där jag ropar”.

Med träffsäkra och ibland surrealistiska texter och ett ständigt driv i musiken etablerade bandet sig som en av landets bästa liveakter.   2013 släpptes hyllade albumet ”En magisk tanke” och bandet tog en lite annan inriktning, låtarna kom mer att handla om vardagliga händelser och låten ”Sommarvin” blev en stor hit långt utanför Hästpojkens vanliga popkretsar.

http://trastockfestivalen.se/line-up/hastpojken/


Oil My Member

Oil My Member är ett vulkanutbrott och ett soloprojekt signerat Emma Näslund. Begreppet ‘avgrunds-mys’ kan användas för att beskriva den avart av rock som spelas.  2015 släpptes EP:n ‘The Birthday Session’,  2016 singeln ‘Arctos’ och 2017 släpptes ‘The Eggplant Session’. 

Live bjuds man även på Liz Almqvist (cello), Anton Klasson (elgitarr) och Simon Hjortek (trummor).

http://trastockfestivalen.se/line-up/oil-my-member/


MAG

MAG är Magdalena Ågrens soloprojekt. Hon gör musik av trombon, trummaskin, megafon, sång och hembyggda elektroniska instrument. Musiken byggs upp från det minsta elementet och växer till en gigantisk dystopisk lo-fi orkester, som ibland är tillbakahållen och suggestiv, ibland kaotisk och vild. Det är en punkig pop-attack direkt ut från hjärtat.

MAG har turnerat flitigt internationellt sen 2008 men släppte inte sitt första album förrän 2016 på Surplus Recordings och Zeon Light Skiva. Hon spelar även i banden Trapped in a loop och SORK.

http://trastockfestivalen.se/line-up/mag/


Orcus

”Dundrande vrål från dödsriket, vi är hårdrock.”

http://trastockfestivalen.se/line-up/orcus/


Earthman jam

Earthman Jam från Skellefteå består av Sebastian Hedlund, Axel Vestin,Måns Lestander, Johannes Lidström samt Hannes Holmqvist och spelar en svängig och spännande mix med inslag av funk, rock och soul.

http://trastockfestivalen.se/line-up/earthman-jam/


Mac-O

Mac-O spelar egenskriven indie-power-pop med texter om livet.

http://trastockfestivalen.se/line-up/mac-o/
Artistsläpp fem

Det femte artistsläppet inför årets bästa gratisfestival är här och nu smäller det till på Trästockfestivalen! Vi har en anti-popstjärna, atmosfärisk dark wave, rivig spionpunk och en instrumental mix av psykedelisk rock och jazz. Toppa av med hardcore, mellow pop och fullt ös!

Trästock väkomnar ShitKid, Pink Milk, Still Ill, Pershagen, YDMS, Window Weather och The Zancigs!

Trästockfestivalen bokar till största delen svenska akter vilket också är en av de faktorer som gör festivalen så unik. Trästock blandar kända namn med up-and-coming svenska akter och lokala band. Dessutom är det inte många städer som kan stoltsera med en egen gratisfestival med så stora akter som Trästockfestivalen – som dessutom har funnits i 27 år!


SHITKID

ShitKid är ett projekt av svenska artisten Åsa Söderqvist och nya EP:n ”This is it” som släpptes i januari följer upp LP:n ”Fish” som hyllats av NPR, Noisey, i-D, The FADER, Bandcamp med flera. ShitKid debuterade våren 2016 med en självbetitlad EP och fick snabbt erkännande som en av de mest spännande nya akterna från Skandinavien. Med en unik DIY-känsla och en ovilja att anpassa sig till vad en artist ”ska” vara har hon blivit hyllad som anti-popstjärna och ett motgift till tillrättalagd radio-pop.

Efter succén med debutalbumet, flera turnéer runtom Europa och spelningar på festivaler som Roskilde, Way Out West och The Great Escape är nu ShitKid tillbaka med ny musik – hennes fjärde släpp på mindre än två år. ”This Is It” är ShitKid’s starkaste samling låtar hittills, med både ett bredare sound och starkare låtskrivande samtidigt som den behåller den typiska lo-fikvaliteten från tidigare inspelningar. ”This Is It” är framförd och producerad av Åsa själv. EP:n är inspelad i hennes sovrum, bil och replokal och sedan mixad och mastrad av Luke Reilly.


PINK MILK

Pink Milk har uppmärksammats för sin atmosfäriska dark wave/post-punk. Med en rejäl dos av reverbeffekter har Pink Milk skapat sitt egna musikaliska signum.

Duon har med varje singelsläpp befäst sitt 80-talsinspirerade ljudlandskap. Bandet var P3 guld-nominerade i år och skivan “Purple” fick 6 av 6 i GAFFA med omdömet “Den bästa skivan som släppts på många år”.


STILL ILL

Dansant och rivig spionpunk från de djupa skogarna kring Göteborg. Det självbetitlade debutalbumet ”Still Ill” kom sommaren 2017 och bandet har sedan dess spelat flitigt i olika städer runtom i Norden och bland annat varit förband till Jeff Rosenstock på deras Sverigeturné. De var nominerade till GAFFA-priset ”Årets genombrott” 2017. Dans och ett oförglömligt ösigt liveframträdande utlovas, missa inte detta!


PERSHAGEN

Pershagens nya album Tarfala som släpps 18:e maj växte dels fram i en lägenhet i Piteå mellan åren 2015-2017, dels i ett sjaskigt hotellrum i Los Angeles där flera av medlemmarna bodde tillsammans under två månader år 2016. Titeln på skivan, Tarfala, är hämtat från området som ligger i Kebnekajsefjällen. 

Genomgående för musiken är att den syftar till att skapa olika stämningar. Balanserandes mellan uppgivenhet och desperation ryms det samtidigt något hoppfullt och vackert, krönt av en dos mystik. Pershagen kan både vara ett soundtrack till vardagslivet, något som ackompanjerar ens dagdrömmar eller en tillfällig verklighetsflykt.

”Vi tycker att det fina med instrumental musik är att man har större utrymme att skapa sin egna historia eller bild av vad musiken handlar om. Vi har fått höra att vi spelar tallskogsrock och det är en liknelse som vi tycker om.”

Där många ser Pershagen ett rockband har bandmedlemmarna en annan bild av helheten:

”Vi drar själva kanske hellre mot jazz-hållet i det sättet vi spelar tillsammans. Vi vill liksom väsnas mindre än vi gör men har svårt för att hålla oss ifrån det högdynamiska och starka. Vi har en mer jordnära, skog-ig musikalisk utgångspunkt i vårt uttryck vilket säkert hänger ihop med att vi lyssnar mycket på kontemporär nordisk jazz och svensk folkmusik som ofta har en väldigt skog-ig, brun känsla i sig.”

Pershagen har sedan starten i slutet på 2014 hunnit släppa en EP och ett album, spela in i Svenska Grammofonstudion, göra ett antal turnéer i Sverige samt två svängar i Ryssland. Senaste gången bandet var i Ryssland samarbetade det med två ryska konstnärer som gjorde en abstrakt film som bandet sedan framträdde till. Under de senaste åren har Pershagen byggt sig ett namn på den svenska scenen och vann så sent som i februari 2018 årets upplaga av Manifest On Tour.


YDMS

Från de djupa skogarna av 0914 & från gatorna av 208 svetsas bandet YDMS ihop av fyra arga grabbar. I jakt på att förmedla och berätta historier från allt som faller dem i sinnet använder de sig av influenser från 90tals hardcore & punk, för att sedan lägga en egen modernare touch på det. HC4LYF!


WINDOW WEATHER

Stämningsfull och vacker pop spelas av denna kvintett från Skellefteå bestående av Anton Berg, Joel Lindberg, Judith Arnason, Magda Hellgren och Matilda Gustafsson. Bandet har bl.a. varit förband till Lisa Nilsson när hon spelade i Skellefteå och tolkat låtar av band som Mumford & Sons och Bon Iver på Brygg CC. Trästock ser fram emot att följa deras utveckling!


THE ZANCIGS

Hola muchachos! SZU (Zancigs Soundomatic Universe) presenterar era lokala svindlare THE ZANCIGS. The Zancigs hälsar er. The Zancigs är väldigt glada att spela igen på denna festival. 2016 var året. Året då alla var glada. I år kommer The Zancigs krossa denna spelning.

Några av bandets inspirationskällor är några subtila och rasande filmcitat; ”I’ll be back” (The Terminator, 1984) ”You can’t handle the truth”(A Few Good Men, 1992) ”E.T phone home” (E.T, 1982) ”To infinity and beyond!” (Toy Story, 1995) Mrs Robinson, you’re trying to seduce me, aren’t you? (The Graduate, 1967) ”Say hello to my little friend” (Scarface, 1983).


Högkvalitativ svensk pop

ARTISTSLÄPP #4

Trästockfestivalen fortsätter leverera högkvalitativ svensk pop
Äntligen dags för artistsläpp igen och här kommer några smällkarameller inför årets bästa gratisfestival! Denna gång har vi en glittrig och färgstark popduo, en frankofil mångfacetterad trio och ett kollektiv av elektroniska mash-ups liksom ett ösigt metalband, två Skellefteåbaserade singer-songwriters och ett jazzigt fusionband att bjuda på.

Välkomna säger vi till Vulkano, Franska trion, Djurparken, Enemy Within, Ludvig Hedenström, Oliver Bohman och Crayfish Colony!

En del av det unika med Trästockfestivalen är att vi presenterar våra lokala band jämställt med våra stora släpp i pressutskick och på sociala medier. Trästockfestivalen görs av och med våra föreningsmedlemmar i KF Mulberget och vi är stolta över att år efter år presentera uppkommande lokala band liksom över allt det hårda arbete föreningsmedlemmarna gör både på och av scenen! Trästock vore inte möjligt utan samarbetet från såväl näringsliv som lokala volontärer och insatserna från våra grymma Skellefteå-band!

VI SES PÅ FESTIVAL!!


Vulkano

Cissi på stående trummor och sång och Lisa på keyboards utgör en explosiv duo som kan spränga berg med sin kraft. Vulkano blandar hittiga poprefränger med mullrande trummor, djungelrytmer, förföriska melodier och pumpande basslingor. Cissi, jungfru och Lisa, skorpion, är inte rädda för att testa nya vägar i sin musik och pushar ständigt gränserna mellan punk, pop, rock och elektronica. Cissis texter rör sig mellan högt (fest, dans, sex) och lågt (existentiella grubblerier).

Bandets intresse för det ockulta sprider ett magiskt skimmer över allt de gör. Vulkano är ett konstprojekt lika mycket som ett band och vid sidan av musiken skapar de visuell konst, film och performance art. Live spelar duon med band i full uppsättning och om du kommer till ett live-gig med Vulkano kan du förvänta dig full-on rå punkenergi och ditt hjärta kommer att explodera i färger och glitter!

http://trastockfestivalen.se/line-up/vulkano/


Franska Trion

Franska trions musik är svår att beskriva men lätt att älska. Kanske är det någon slags rock. Eller blues, eller jazz. Den passar inte in någonstans men ändå överallt. Texterna är ett kapitel för sig, banala och mångfacetterade, lustiga och hemska, sorgliga och hoppfulla. Levererat av frontfiguren Matti Ollikainens passionerade, desperata och fullständigt oförställda röst. Tillsammans med vapendragarna Thommy Larsson (trummor) och Viktor Turegård (bas) är det en konstellation som fullständigt exploderar live. Det drivs ut onda andar, tröstar och ger hopp. Kort sagt ett ytterst kompetent band som levererar kväll efter kväll.

Franska Trion, en institution på den svenska musikscenen. Efter åtta album, drygt 100 låtar och ett oräkneligt antal livespelningar har bandet nått en kultstatus som få andra band har. Matti Ollikainen och Franska Trion har vid sidan av sin egen musik samarbetat med Anna Järvinen, Håkan Hellström, Joel Alme, Stefan Sundström, Hästpojken, Mando Diao, Fibes ohFibes, Peps Persson och Björn Olsson m.fl.

http://trastockfestivalen.se/line-up/franska-trion/


Djurparken

Djurparken består av David Lexholm, Jesper ”Jeepstarr” Trodal, Basse Davidsson, Anthon Johansson samt Gustav Elveros och är gruppen som de senaste åren gjort sig ett namn som ett av Sveriges mest nyskapande och intressanta musikkollektiv. De reser världen runt för att skriva och spela in sin elektroniska mash-up av elektroniskt baserad pop och hiphop i hemmabyggda studios i allt från de snöbeklädda norrländska skogarna till värmen i Indien, Grekland, Indonesien och Jamaica.

Djurparken slog ned på den svenska musikscenen under våren 2015 från tillsynes ingenstans med debutsingeln ”Under” som hade premiär i Musikguiden i P3 och fick stor uppmärksamhet på nätet och tog gruppen ut på spelningar på festivaler och klubbar runt om i Sverige. Musikbloggen Beingblogged (nuvarande Popmuzik) beskrev redan i juni 2015 Djurparken som ”Ett av årets mest omtalade svenska band” och de har sedan dess hunnit med att både spela live i P3 Sessions och göra sig ett namn som ett av landets mest energifyllda liveakter från spelningar på Emmabodafestivalen, Peace & Love och Trästockfestivalen m.m.

2016 släppte Djurparken sitt debutalbum ”Excusez mon Suédois” och har idag cirka 3 miljoner streams på Spotify. Under 2017 släppte de visserligen singeln ”Som en Don”tillsammans med JOY M’Batha, men tog medvetet ett steg tillbaka för att fokusera på att producera nytt material inför 2018. Djurparken låter hälsa att Sista Dansen bara är det första av flera nya släpp som kommer under 2018, och att vi kan förvänta oss flera spännande artistsamarbeten och livespelningar under året.

http://trastockfestivalen.se/line-up/djurparken/


Enemy Within

Bandet bildades 2007 i Skellefteå och musiken beskrivs bäst som en episk kombination av Power Metal och Death Metal, med en enorm spelglädje, dubbla baskaggar och stora, mäktiga refränger. Senaste släppet var EP’n ”Into The Dark” (2015) och Enemy Within har spelat på festivaler som House of Metal och Rock out Wild samt deltagit i deltävlingen till Wacken Metal Battle 2015 och 2017. Nu är det dags att åter stå på Trästockfestivalens scen efter 2 års uppehåll. ”Som vi har längtat!” säger bandet. Det har Trästockfestivalen också!

http://trastockfestivalen.se/line-up/enemy-within/


Ludvig Hedenström

Ludvig Hedenström kommer från Skellefteå. Han ska komma och framföra musik, ung som ny, gammal som förgäten. Han garanterar inte otrolighet eller misär utan är någonstans mitt emellan. Följ med!

http://trastockfestivalen.se/line-up/ludvig-hedenstrom/


Oliver Bohman

När varje steg är en skilsmässa från ungdomen. Den rinner av en, kvar blir minnen och nostalgi. Hur mycket du än vill backa tiden, stanna upp, vända om, så är sanningen att åren har gått. Framför oss är ett mörker med oändliga möjligheter. Det är där och då Oliver Bohman omfamnar oss med sin musik. Inte som en vägvisare, utan för att dela känslan av ovisshet, av att stå på skiljelinjen och tveka inför det första steget.

http://trastockfestivalen.se/line-up/oliver-bohman/


Crayfish Colony

Crayfish Colony är ett jazz-fusionband från Skellefteå somsjälva beskriver sin vision för årets spelning såhär; ”I år tänkte vi inte spela fusion, utan fission. Vår vision är jazz-fission. Om inte det är poetiskt korrekt nog så lovar vi att offra valfri bandmedlem vid ett blot i Karin Boyes ära. TNS/Sifos opinionsundersökning tyder på att det förmodligen blir Peter.

http://trastockfestivalen.se/line-up/crayfish-colony/


Stjärnskottet Rhys till Trästock

ARTISTSLÄPP #3

Trästockfestivalens tredje artistsläpp är här! Både stjärnskottet Rhys och kompromisslösa rapparen JOY är klara inför årets festival, liksom Umeåbandet Den Stora Flykten. ”Rhys känns som en väldigt spännade bokning” säger festivalen.

- Med 56 miljoner streams på Spotify är det intressant att många ännu inte känner igen namnet bakom superhitar som ”Too Good To Be True” och ”Last Dance”. Vi är sjukt peppade på denna stigande stjärna och tycker verkligen att alla Skellefteåbor ska passa på att se henne i sommar för hon kommer att gå långt, säger festivalgeneralen Agnes Lundmark.

Övriga klara band är Skellefteåbaserade Blister Brigade och Prospekt Mira.

VI SES PÅ FESTIVAL!!


RHYS

Det hela började när då 19-åriga Rhys klev in i Jörgen Elofssons (Britney Spears, Kelly Clarkson, Westlife etc.) studio, då hon av en tillfällighet rekommenderats som demo-sångerska. ”Jag var helt tagen av hennes röst” säger Jörgen. Hon fullkomligt lös upp rummet med sin karisma. Jag visste där och då att vi måste jobba tillsammans”. Rhys Clarstedt Frank föddes i Portland, Oregon 1997 och flyttade till Sverige tio år senare. Under sin uppväxt visade hon stort intresse för konst, teater, dans och sång och genom åren deltog hon i flera talangshower och barnproduktioner. Hon gick även på diverse konstskolor för att vidare utforska sin passion.

Singeln ”Swallow Your Pride” är en av de första låtarna som Rhys och Jörgen skrev tillsammans och blev även Rhys debutsingel. Låten utnämndes till Veckans Add på P3 och fick på mindre än två månader hela en miljon streams. Låten talar om att vara ledsen och ångra sig: ”Vi ville att den skulle vara så naken och ärlig som möjligt, så vi praktiskt taget tog bort all produktion” säger Rhys. Engelska musikbloggen The Line Of Best Fit uppmärksammade låten och beskriver den som ”Stunning… at once comforting and melancholy”.

http://trastockfestivalen.se/line-up/rhys/


JOY

Joy är definitionen av ett stjärnskott. På bara några år har hon etablerat sig som en av vår tids viktigaste och mest kompromisslösa rappare, och därtill öst ur sig fantastisk musik. Från starten med ”Kattliv” till ”Glädjeflickan” och 2017 års Grammisnominerade EP ”Inte God Men Gud” – Joy har redan satt sitt avtryck i den svenska musikhistorien. Sommaren 2016 gjorde hon dessutom Svenska fotbollslandslagets officiella kamplåt till EM, ”Mitt Team”, tillsammans med Frej Larsson.

Efter senaste singeln ”KRLKN” kan vi bara vänta oss ännu mer från Joy. Precis som hon själv skanderade i artistkollegan Lorentz hit ”Där dit vinden kommer” – Joy är något som ingen annan är.

http://trastockfestivalen.se/line-up/joy/


DEN STORA FLYKTEN

Den stora flykten uppstod när Popterror tog ner skylten. Bandet utgörs av Jens och Jocke från Popterror och David som varit med på alla Popterrors inspelningar antingen som tekniker eller producent. Såhär säger bandet själva.

De senaste tre åren har varit omvälvande för oss alla och vi har alla haft mycket att fundera på och att prata om, och pratat har vi gjort. Men, det finns också ett stort behov hos oss och hos alla andra att ibland inte behöva tänka eller prata om det som tynger. Vi alla behöver en tillflyktsort där vi får fokusera på något annat.

Vår musik handlar inte om världens alla orättvisor och elända, vår musik handlar om de eviga frågorna som, när de fokuseras, överskuggar allt annat och ger dig möjlighet att fly. Åtminstone för en liten stund.

http://trastockfestivalen.se/line-up/den-stora-flykten/


BLISTER BRIGADE

Blister Brigade från Skellefteå har sedan starten 2010 levererat högoktanig hårdrock’n’roll till folket. Bandet har två plattor i bagaget samt en EP som släpptes 9:e mars i år. Med 50% nytt blod i sättningen är Blister Brigade mer laddade än någonsin! Vassa riff, hög volym och ett sjuhelsikes driv står på agendan när brigaden återvänder till Trästockfestivalen 2018

http://trastockfestivalen.se/line-up/blister-brigade/


PROSPEKT MIRA

Post-apokalyptisk postrock med en fascination för tunnelbanor. Såhär beskriver Prospekt Mira sin vision; Tänk er den post-apokalyptiska världen, vi alla lever i metron, där ingen har sett ljuset, vägen upp för rulltrappan och världen håller andan, inblicken av att livet har upphört, allt som någonsin har existerat ligger nu i en grav under atomvintern, svälj förhoppningarna och återvänd till döden, vi är dom sista, vi är dom enda.  Världen upphör här, vi alla lever i metron. Prospekt Mira består av Zandra Asserholt Forsséll, Lina Eriksson, Sasja Holmqvist, Anton Lindh och Robin Lodberg. 

http://trastockfestivalen.se/line-up/prospekt-mira/


ARTISTSLÄPP #2

Embrace yourself!
Här kommer en smällkaramell av akter som är klara för Trästockfestivalen i sommar. Vi kan inte riktigt hålla dessa namn inne längre då vi är så väldigt glada över att just dessa ställer sig på scenerna. Det är en salig blandning av världs- och nationellt turnerande akter. Från namn som alla hört till de alldeles färska, bubblande artisterna. Smällen består utav ”saddest girl in Sweden”, ett berättande popunder sedan 90-talet, en svensk-amerikansk stjärnduo, en punkig skräckorkester, en grupp som andas fräsch och noisy rock, ett hyllat indiepop-band OCH en solklar nykomling doftandes brittisk pop.

Vi säger välkomna till Sarah Klang, Tomas Andersson Wij, Flora Cash, The Dahmers, Holy Now, Vero och Grant!

VI SES PÅ FESTIVAL!!


SARAH KLANG

Med en karriär som knappt bara börjat är Sarah Klang redan namnet på allas läppar. Under de senaste halvåret har hon fått fäste högt upp i P3s rotation med ”Left Me On Fire” och ”Mind”, golvat Sveriges TV-tittare genom framträdanden i ”På Spåret” och ”P3 Guld”, blivit Grammis-nominerad, och hunnit släppa 2018 års mest omtalade album – ”Love In The Milky Way”. Lovorden har haglat över albumet från alla håll och vårens turnédatum har sålt slut, ett efter ett.

”Love In The Milky Way” har hyllats för sina exceptionella låtar, sin stora och samtidigt återhållsamma produktion, och Sarahs oemotståndliga röstkonster. Ett debutalbum som rört recensenter och lyssnare till tårar. Under våren och sommaren befinner sig Sarah Klang och hennes band på turné genom Sverige med avstickare till Tyskland, USA och Norge längs vägen.

Sagt om Sarah Klang:
”Bästa svenska debutalbumet jag någonsin hört” – Jan Gradvall i TV4 Nyhetsmorgon

”Hon är artisten som alla längtat efter: som står för någonting alldeles nytt, alldeles färdigt, alldeles eget och och som det är alldeles omöjligt att inte golvas av.” – Svenska Dagbladet

”Sarah Klang är på god väg att skaka upp samma kollektiva eufori som när Håkan Hellström och José González fick sina bullrande genombrott.” – Göteborgs-Posten

”Den osannolika debutanten Sarah Klang välte en fullsatt teaterlokal med en sorts hjärtekrossad Weeping Willows-tradition på steroider, i en mantel med orden ”Saddest girl in Sweden” och med en röst större än samtliga använda klichéer.” – Dagens Nyheter 

http://trastockfestivalen.se/line-up/sarah-klang/


TOMAS ANDERSSON WIJ

Tomas Andersson Wij släpper nytt album – ”Avsändare okänd” – 20 år efter skivdebuten – och åker ut på hans största turné hittills till våren och sommaren 2018

På veckan 20 år efter skivdebuten släpper Tomas Andersson Wij sitt tionde album, Avsändare okänd. Bakom honom står denna gång två av Sveriges bästa popband: Deportees och Niki & the Dove. I samband med albumsläppet ger han sig ut på sin största rikstäckande turné hittills, och han ser även fram emot att turnera land och rike runt i den svenska sommaren. Tomas Andersson Wij är en perfektionist och en mycket formmedveten artist som alltid sökt det finsnickrade snarare än det grovhuggna och som ständigt utmanat sig själv med nya samarbeten.  

– Idén att jobba ihop med Deportees och Niki and the Dove kom ur en önskan att få jobba med redan sammansvetsade band. Band som hittar varandra fort och inte har en hämmande respekt för varandra. Och så blev det, våra sessions har haft ett fantastiskt flow.

Under sommarens långa turné spelade han titelspåret Avsändare okänd nästan varje kväll och den blev snabbt en publikfavorit. Det är en sång om tacksamhet.

– Det är en psalm för agnostiker. Jag kan ofta känna ett behov av få tacka någon, jag vet bara inte vem. Det kan vara tacksamhet för min son, eller bara över att få leva, eftersom alternativet vore att vara död. 

http://trastockfestivalen.se/line-up/tomas-andersson-wij


FLORA CASH

Den svensk-amerikanska duon Flora Cash har hyllats från alla håll och kanter samt nominerats till två Gaffa-priser för Årets svenska nykomling och Årets svenska artist. Man kan säga att de är på väg att slå igenom på allvar och medverkar på flera festivaler under 2018.

Minialbumet ”Can Summer Love Last Forever” släpptes i början av 2016 och hyllningarna har sträckt sig från The Line of Best Fit, Indie Shuffle, Noisey US, Paste, The Music Ninja, Earmilk, Interview Magazine, NYLON, till här hemma där de spelat live hos Musikguiden i P3, intervjuats av P5 Stockholm och premiärspelats hos Festivalrykten. Just nu är Flora Cash aktuella med med fullängdsalbumet ”Nothing Lasts Forever (And It’s Fine)” 

http://trastockfestivalen.se/line-up/flora-cash/


THE DAHMERS

The Dahmers började som löst snack på en galen halloweenfest 2011. Men dagen efter träffades de i replokalen – och sedan dess har bandet hängt ihop.

The Dahmers singel “Blood In My Hands” knep en plats på P3 Årsbästa-lista och Bromölla-kvartetten är ett up and coming-band inom svensk rockmusik som vi lär se mycket mer av framöver. Bandnamnet är taget efter den ökända seriemördaren Jeffrey Dahmer och går hand i hand med medlemmarnas gemensamma intresse: Skräckfilmer, seriemördare och hela det morbida.

I influenserna märks ett rejält musikaliskt hopkok av b.la. Ramones, Thin Lizzy, Hellacopters, Misfits, Kiss & Black Flag. Bandet är en rock n roll reinkarnation av klassiska slasher-rullar som Motorsågsmassakern eller Psycho. The Dahmers är skräcken i natten som får pulsen att öka…

2017 släppte bandet sin debutskiva “In The Dead Of Night” samt flitigt turnerade i Sverige och Europa b.la. som förband åt Millencolin. The Dahmers är nästa band ut i en klassisk svensk tradition av högkvalitativ rock och punk!  

http://trastockfestivalen.se/line-up/the-dahmers/


VERO

Stockholmsbaserade rockbandet VERO har på mindre än ett år cementerat sig som en genreöverskridande käftsmäll som sticker i ögonen på de flesta. Med uppsättningen gitarr, bas, sångoch trummaskiner blandar Julia Boman, Clara Gyökeres och Amanda Eddestål 90-talsrock, gamla syntar och boogie woogie med ett aldrig sinande självförtroende. Efter att ha uppmärksammats av internationell musikpress som The Line of Best Fit, Wonderland och Clash utsedde Musikguiden i P3 singeln ”Virtue” till den 17:e bästa låten år 2017 och bandet kallades ”the black sheep of Stockholm pop music”. VERO’s liveshower har lämnat de flesta att gapa efter mer och i vår öppnar de för brittiska Shame i Stockholm.

http://trastockfestivalen.se/line-up/vero/


HOLY NOW

Den 10 januari släppte Holy Now nya singeln ‘Feel It All’ via Lazy Octopus Records. Låten är hämtad från deras kommande debutalbum. ”Feel It All” är en rättfram, melodiös och alldeles usnderbar pärla i klassisk tappning. Som med tidigare material både förvaltar och förnyar Holy Now en indiepop byggd kring medryckande melodier och upprivande texter. Låten handlar omen ovilja att växa upp och stanna av. Den heter ”Feel It All” och den handlar liksom om det, att vilja känna precis allt. Den 27 april släpps deras debutalbum ”Think I Need The Light”.

Holy Now debuterade 2016 och har genom EP-skivorna ”Sorry I Messed Up” och ”Please Call Me Back” snabbt etablerat sig som ett av de mer lovande banden på den välmående svenska popscenen. Med hyllningar från bla DIY, The 405, Festivalrykten och Nöjesguiden samt spelningar på allt från Umeå Open, Uddevalla Solid Sound och Pustervik till slutsålda klubbar i London har bandet skapat sig en stark skara följare, som genom det stundande albumsläppet har alla chanser att ytterligare växa.  

http://trastockfestivalen.se/line-up/holy-now/


GRANT

GRANT är en Sveriges mest spännande nya artister – Caroline Cederlöf, som är hennes riktiga namn, debuterade under hösten 2017 med den oerhört starka och personliga låten ”Waterline”. I skrivande stund har låten streamats mer en än halv miljon gånger på denna korta tid och P3 spelar den fortfarande på hög rotation. En låt som bara växer och växer och hittar nya lyssnare hela tiden. Med sin fantastiska röst och en brittisk touch i sound och produktion släpper denna 23-åring sitt debutalbum i vår.  

http://trastockfestivalen.se/line-up/grant/