FESTIVALCAMPING LÄGGS NER

Trästockfestivalen har genom alla år stångat sig framåt som gratisfestival bland flera tusen olika arrangemang som sker under sommaren här uppe i norr. Väldigt ofta har det gått väldigt bra och smidigt, men ibland också otroligt tungt. De senare åren har festivalcampingen varit en härlig plats för de som varit där, men tyvärr har det visat sig att intresset inte riktigt är vad det en gång var.

Inför det här årets Trästockfestival har ledningen beslutat att lägga ner festivalcampingen. Vi fattar ju att det här känns tråkigt för er som tältat, skrattat, träffat nya vänner, badat i Skellefteälven, deltagit i dodgeball-turnering eller helt enkelt bara har varit där. Men vi hoppas också att det finns en viss förståelse just eftersom att Trästockfestivalen utvecklas ständigt. Nya spännande saker kommer hända de närmsta åren, precis som vi lärt oss från alla de 25 år vi gjort festival, vår utvecklingskurva går bara uppåt!

Så klart tror vi att årets festival, för alla inblandade, kommer bli helt fantastisk trots att campingen inte finns med. Vi håller tummarna för schysst väder, härlig stämning och riktar vår fulla fokus på området.Vi ses på festival!
Mvh, Festivalledningen


Jobba som volontär

Vill du bygga, pyssla, fota, filma, ta hand om artister, skjutsa, fixa fika eller bara vara en del utav Sveriges bästa festival?

Förra året genomförde vi ett 25-års jubileum utan dess like och tillsammans lyckades vi som alltid med att ge besökarna en otrolig upplevelse. I år satsar vi som vanligt på att få till en festival för alla, men tänker göra det extra bra för oss som jobbar! Vi sitter nu med planeringen för att få en ännu bättre gemenskap och ett större samarbete för att allas festivalupplevelse ska bli mysig, trevlig, utvecklande och spännande.

Vi hoppas att just du vill haka på, för det är ÄNTLIGEN dags att anmäla sig!
Klicka på länken nedan och förbered er för en spännande sommar.

http://trastockfestivalen.se/festivalinfo/jobba-som-volontar/


Två Trästock-veteraner & en debutant

ARTISTSLÄPP #1

Vårens första artistläpp avslöjar två välkända Trästock-akter och en tredje som gör sin första, mest troligt helt fantastiska spelning.

Förra årets 25-årskalas, som gav oss energi till att fortsätta jobbet mot en ännu bättre festival, avslutades med allsång och ballonger i sommarnatten. Om än det alltid är en utmaning att bräcka tidigare års line-up, så är vi övertygade om att det här året kommer att innehålla någonting för liten som stor, rock-, soul-, metal eller popälskare. Många kära återseenden, ännu fler spännande nykomlingar, några av Sveriges mer erkända artister och så även de lokala banden kommer alla bidra till allting Trästockfestivalen faktiskt är.

Skriv upp 21-22 juli i kalendern och förbered er för Linnea Henriksson, Heavy Tiger och Julia Frej!


Linnea Henriksson

Det finns många olika anledningar till varför personer skriver och framför musik. För Linnea Henriksson handlar det inte bara om att uttrycka sina tankar och få utlopp för sina känslor – det handlar om kommunikation. Vad som händer när musiken får eget liv genom någon annan. Att tillsammans med sin publik få skapa något unikt.

”Att skriva musik är för mig ett sätt att andas. Att bearbeta och avreagera. Så jag skriver för min egen skull, men det räcker inte. Det har det aldrig gjort. Jag måste få sjunga och dela med mig också. Det som sker när jag och publiken ”snackar” är minst lika viktigt för mig. Då förvandlas mina låtar från att bara vara mina till att börja berätta om någon annans liv OCH blir någon annans. Få saker får mig att känna mig mer levande.”

Sedan Linnea Henriksson blev vida känd i Sverige 2010 har hennes texter, melodier och ljudvärldar berört en stor skara, från de mest nischade musiknördarna till de som nöjer sig med att nynna med till radion. Hennes signum är att skapa gränsöverskridande låtar som alla kan känna sig välkomna i, oavsett generation eller bakgrund.


Heavy Tiger

Heavy Tiger är ett band med sina musikaliska rötter i 60 och 70-talet. Melodier och riff som sätter sig direkt kombinerade med ett sväng man inte trodde fanns och med 100% attityd. Trots sin unga ålder har Maja Linn, Astrid Carsbring och Sara Frendin hunnit med ett flitigt spelande i hela Skandinavien och i både England och Spanien, både på egen hand och med band som Dundertåget, The Soundtrack Of Our Lives och Imperial State Electric.

Bandet har givit ut den kritikerrosade EP’n Talk of the Town och debutalbumet Saigon Kiss på tyska skivbolaget High Roller Records. 2016 släpptes äntligen musik inför kommande albumet. Singeln, med titeln Devil May Care är skriven till Heavy Tiger av ingen mindre än Ola Salo.

Många svär på att Heavy Tiger är landets bästa liveakt, och nog förstår man dem. Med sin alldeles unika mix av explosivitet och scenisk närvaro, fyrar trion av häpnadsväckande shower som inte lämnar någon oberörd.


Julia Frej

Julia Frej är aktuell med singeln och tolkningen utav Broder Daniels ”Shoreline”. Julia översatte klassikern till svenska som fick titeln ”Vi är skuggor” och fick en viral hit både i tv och på Spotify där låten snart ligger på 700 000 streams på bara några veckor. Nu satsar Julia Frej på sitt egna svenska material samt ett tolkningsalbum med sina översättningar och tolkningar utav allt från stora hits till minde kända guldkorn.

Julia Frej är en musiker/låtskrivare/artist född i Stockholm. En stor liveartist som senaste året blivit känd för sin starka röst. Hon har ett förflutet som modell/programledare och var ena halvan av humormusikduon Kakan och Julia på SVT tillsammans med Kakan Hermansson. Duon gick sedan vidare och gjorde talkshowen Kaka på kaka i två säsonger där Julia skrev musiken. Sedan 2012 är Frej programledare för realityprogrammet Ink Master Sverige. Samma år var hon också verksam i SVT:s TV-serie The Spiral i kreativt skapande samt gästade Historieätarna med sin gitarr.

Hon har gästat finalerna utav Plura’s Kök Istanbul samt Pluras Paradis med egna låtar. Samt spelat live i Alex&Sigge, Nyhetsmorgon, Malou efter tio och Breaking News. Dessutom har hon gästat och fått sin musik spelad i Fredagspodden, Verket/Värvet, Lilla Al Fadji och vädligt många fler poddar. Gästade nyligen PSL om sin kommande musik på svenska och om sina musikprojekt i flyktinglägren i Grekland där hon börjat jobba med musikpedagogik.

De senaste två åren har Julia gjort musiken och agerat/spelat föreställningen ”Alla kan äta julbord” med Erik Haag och Lotta Lundgren i regi av Karin Af Klintberg. Dessutom har hon gästat och öppnat för artister som tex Mauro Scocco, Kleerup, Cleo, Tomas Andersson Wij och Cherrie Hersi med mera. Efter singeln ”Blood on their hands” producerad av Erik Holmberg som släpptes i december 2015 satsar nu Julia på sitt svenska material och kommer under 2017 åka ut i landet och möta den egna publiken.

Fortsatt jobb för en trygg festival

För en vecka sedan genomfördes den 25e upplagan av Trästockfestivalen. Vi ville skapa en festival som var öppen för alla, en festival där alla fick chansen att uppleva kultur, träffa människor och ha kul. Många var vi också som fick den upplevelsen men tyvärr fick några uppleva något helt annat. Utsatta för sexuellt ofredande som inte bara påverkade deras festivalupplevelse utan också kan komma att påverka dem en lång tid framöver. Vi tycker det är fruktansvärt att dessa brott skett på vår festival men inte allra minst att de sker runt om i samhället.

Ingen ska behöva bli utsatt för detta oavsett vart hen befinner sig. Än är vi som samhälle inte på en plats där dessa brott inte sker, men tillsammans kan vi förändra de strukturer och normer som öppnar upp för dessa brott. Det är jättetråkigt när detta inträffar men också otroligt viktigt att det kommer upp i ljuset och anmäls. På så vis kan vi som arrangörer få en bättre bild av hur dessa brott ens kan ske och hur vi på bästa sätt kan motverka dem, samt ge polisen bästa möjlighet att utreda dessa brott. I de fall av anmälningar där det saknas målsägande uppmuntrar vi er som blivit drabbade att ta kontakt med polisen. Vi vet att det är svårt och jobbigt, mest av allt vill en kanske bara glömma allt och lämna det bakom sig. Men dessa brott ska inte tolereras, de ska anmälas och de ska utredas. På så vis kan även du som utsatt få hjälp, i form av till exempel stödsamtal.

Vi har fått flera mail och kommentarer av personer som utpekat vissa grupper som skyldig för dessa brott. Vi tycker det är hemskt att personer väljer att skylla dessa brott på enskilda grupper utifrån deras härkomst. Den gemensamma nämnaren för dessa brott är inte land, kultur eller religon. Den gemensamma nämnaren är män, oavsett bakgrund. Inte alla män, men vi är alla en del av de strukturer och normer som accepterar dessa handlingar. Det är vi tillsammans som måste leda förändringen, vi måste prata med varandra och vi måste säga ifrån när det sker rakt framför våra ögon.

Trästockfestivalen kommer fortsätta jobba för en så trygg festival som möjligt, vi kommer fortsätta lyfta dessa frågor internt och med vår publik. Tillsammans kan vi få ett samhälle där dessa brott inte sker.

Ta hand om varandra!

Behöver du stöd efter att du har varit utsatt? Kontakta tjejjouren via deras hemsida www.tjejjouren.se/guldstadens


TACK FÖR I ÅR!

Tjugofem gånger har vi, Kulturföreningen Mullberget nu fått äran, förtroendet och möjligheten att bjuda på en helt gratis musik och kulturfestival i Skellefteå!

Ett stort tack till alla volontärer, artister, partners, Skellefteå Kommun, aktörer och privatpersoner som hjälp till att förverkliga festivalen. Och inte minst, stort tack till er besökare! Utan er alla skulle Trästockfestivalen inte existera!

Hoppas att ni har haft lika trevligt som vi har haft det!

VI SES NÄSTA ÅR!


Humor är kul ställer in, nytt gäng ersätter!

Tyvärr så har stand-up-gruppen Humor är kul blivit tvungna att ställa in, men var icke ledsna över det. Vi kommer istället att kunna skratta loss till ett nytt gäng komiker.

KONSTTÄLTET LÖRDAG 23/7 15:45

Erik Moberg:
Åselekomikern Erik Moberg som flyttat till Stockholm. Har blandat turnerat med Johan Glans och varit på Norra Brunn med Jonas Gardell.

Sebastian Öberg
Sebastian Öberg är en nybliven komiker från Umeå som vill sprida skratt genom att driva med sig själv, våra uppfattningar, och naturligtvis passa på att klaga på det som irriterar honom medan han har folk som lyssnar.

Andreas Södermark
Han säger saker han. Ibland mycket. Ibland lite. Men nästan alltid in i en mikrofon, så att alla ska höra.