sakert_trastock_2017_webb

ARTISTSLÄPP #2

Under helgens Umeå Open fick Säkert! ta emot stående ovationer från publiken. De till och med hoppade upp ur stolarna för att dansa när ”Dansa, fastän” spelades som om det var den mest självklara låten någonsin.

Folkkär är bara en liten del utav vad Annika Norlin är och hur hon kan beskrivas, vi är så många som också kan känna igen oss i hennes texter. För två månader sedan släppte hon sitt nya material som visar på hur mångsidig och erfaren musiker hon är. Låtarna träffar en rakt i hjärtat och vi längtar så otroligt till att få se henne på Trästockfestivalen igen. Vi vill sjunga med, gråta lite men också le över hur fantastiskt mycket Säkert! allting är.


SÄKERT!

Senaste gången vi var på turné med Säkert! trodde jag kanske var den sista. Det var i oktober 2011, en norgeturné ett år efter vår andra skiva Facit kommit. Det var fantastiska dagar, vi tog det lugnt, satt och glodde ut över vattnet, förbannade över Bergens skönhet och varför man själv inte var lika fin som Norge, och spelade på små klubbar. Blåmärkena på handleden när man spelar tamburin mycket intensivt. Jag hade en känsla av att allt var bra med det här bandet utom jag själv. Jag skulle ha kunnat åka runt med dem för alltid, sitta i norska hamnar, men dessvärre var det som att det tömde mig att göra Facit, jag hade ingenting mer att säga och tänkte att det var slut där.

Som tur är var det inte så och förra året hade jag skrivit nog mycket för att fråga Henrik, Mats, Lovisa, Daniel, Jakob och Frida om de ville spela in och åka ut och spela igen. Det känns helt ljuvligt att de ville och att vi får spela för er igen. Skivan heter Däggdjur och släpps 3 februari. Det är en lite särskild skiva, avskalad, avväpnad och tärd, och det blir till stora delar en avskalad turné, därför kommer spelningarna hållas på teatrar. Inspirationen är tex Nirvana Unplugged. Låtarna handlar om att prata med folk, att inte vilja prata med folk, att vara rädd för folk, att sova bredvid folk, att ligga med folk, att känna sig nära folk, att inte känna sig nära folk. Att det blir vår och att bli äldre och att få kids och gå på Grammisgalan.

Kära hälsningar, Annika Norlin, januari 2017.