thomas_stenstrom_trastock_2017_webb

ARTISTSLÄPP #4

Om än det snöat en massa i Skellefteå, så försöker vi drömma oss bort till de ljusa, varma Trästock-nätterna. Med nära vänner föreställer vi oss att dansa till en av Sveriges mest rock- och popdansanta artister som sedan upptäckten levererat hits efter hits. Vi längtar till att få gunga till sköna toner av det relativt nyupptäckta prärierock-bandet och så lyssna till de instrumentalt tunga, malande och spöklika tonerna från det lokala bandet.

I vårt fjärde artistsläpp för i år presenterar vi stolt Thomas Stenström, Slowgold och Blodet!

VI SES PÅ FESTIVAL!

Thomas Stenström

Välkomna till Uddevalla. Till dom som vann, dom som förlorade och någon som försvann. I januari släpptes Thomas Stenströms nya album ”Rör inte min kompis” som är ett samarbete med David Axelsson, Johan Jonasson och Björn Yttling.

Skivan är en tillbakagång till rötterna men samtidigt 100 steg framåt. Det är rocklåtar som vilar stadigt mot Uddevallas gator men hela tiden med en kall hand i nacken som stör. Texterna skildrar uppväxten, dom som kom bort, dom som kom hem och dom som gick under, samtidigt som dom skildrar en brinnande ilska över ett Sverige och Europa i kaos. Skivan är en skottkarta med det röda sträcket bortfrätt och ersatt av ett hål rakt in till det sista hoppet. Det är årets popskiva som återigen sätter Thomas Stenström på tronen över dom trolösa.

-”Allt jag har” är den sista låten vi skrev till skivan. Jag och mina polare David Axelsson och Johan Jonasson har tillsammans med Björn Yttling skrivit och producerat den. Den kom till efter att Björn hade kommit in i projektet och fick mig att krama ut det sista jag hade kvar. Temat är som alltid öppet för tolkning, men ibland tänker jag att den handlar om att stå på nån jävla Stockholmskrog som man inte vill va på men ändå bränna sina sista pengar där, eller så handlar den om att komma hem, eller att göra skit som man lovar sig själv aldrig får hända igen. Jag vet inte, den som lyssnar får tolka fritt, finns inga rätt eller fel.

Slowgold

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”. Singeln Karusellen har precis släppts. Låten är från albumet Drömmar som ges ut av Playground Music 3 februari nästa år.

”När jag inte vet vad som är bäst för mig kan det kännas snurrigt. Att ta hand om sig själv kan ju innebära att gå ut och trä a folk, men det kan också råka bli motsatsen och man stänger in sig. Plötsligt känner man sig oförmögen att möta andras blickar, kanske till och med blicken hos någon som man håller riktigt kär.”

Under 2015 släppte Slowgold albumen Stjärnfall och Glömska. Båda albumen hyllades unisont av såväl svensk som utländsk press. Du har e er det sett och hört henne i alla möjliga sammanhang. Hon har turnerat med Lars Winnerbäck och Ebbot. Hon har prytt omslaget till Sonic Magazines stora Göteborgsnummer där det även fanns en lång intervju med henne. Hon sjöng på flera låtar på Freddie Wadlings sista skiva och när Freddie gjorde sina sista tre spelningar var hon och sina medmusikanter från Slowgold med som kompband.

I januari är Amanda är en av musikgästerna i nya säsongen av På spåret. Albumet Drömmar släpps i 3 februari 2017. Därefter ger sig bandet ut på Sverigeturné och besöker bland annat Pustervik (Göteborg), Inkonst (Malmö) och Where’s the Music? (Norrköping).

Blodet

Blodet bjuder Trästockfestivalen på mörk dissonant instrumental musik för fjärde året i rad. För den med tålamod och intresse för underjorden.

”Mellan Swans och Sonic Youth i skivfacket. Det handlar om malande och instrumental rock på gränsen mellan postrock och postpunk. Hypnotiskt och alldeles underbart.” – Hymn.se

”Tungt, malande, spöklikt och monotont” – Piteå Tidningen

”Det är sensationen av att befinna sig inne i huvudet på någon som måste slita sig igenom de sista monotona milen av ett maraton” -Norran