trastockmeetspicwebb

Satsning för att främja musikscenen i Västerbotten

För första gången i år genomför Trästoclfestivalen satsningen Meets, för att främja och förbättra det regionala musiklivets karriärmöjligheter. För det är ju inte helt lätt att veta hur en ska få kontakt med rätt personer i musikbranschen och få en chans att visa upp sig själv och sin musik på bästa sätt. Eftersom vi vet precis hur mycket grym musik som faktiskt finns här i krokarna, har vi bestämt oss för att hjälpa till. Och vi, det är festivalerna Umeå Open och Trästockfestivalen i samarbete. De två senaste åren har vi tillsammans med Umeå Open genomfört Meets under deras festival och i sommar utvecklar vi samarbetet och genomför alltså även ett Meets under Trästock! Tillsammans når vi ut bredare i länet och skapar än fler möjligheter för musiker i Västerbotten att knyta kontakter med den nationella musikbranchen.

Vi har bjudit hit ett antal personer från musikbranschen som är genuint intresserade av att få veta vad som händer på musikscenen här i norr. Under speed date-liknande former kommer de att träffa ett antal artister från Västerbotten. Artisterna får en chans att berätta om sig själva, lämna över en demo för lyssning, fråga ut branch-representanterna om deras bästa tips och bjuda in till sina konserter under festivalen. Vi ordnar och förbereder med allt runt om kring, det enda du som artist behöver vara förberedd på är att berätta om din musik.

Är du artist i Västerbotten och vill delta? Meets passar dig som har höga ambitioner för ditt musicerande och vill ta nästa steg i musikkarriären. Fylla i ansökan här nedan. Antalet platser är begränsat, så presentera dig (och ditt band) på bästa sätt för större chans att komma med. Länkar, bilder, ljudklipp – allt är intressant!

Trästock Meets 2016 genomförs fredag den 22 Juli i samband med Trästockfestivalen.

Ansökan ska göras senast den 30 juni.