blenda

Trästockfestivalen levererar populära musikakter till Trästockförfesten 2018!

I år ställer sig Broder John och Blenda på scenen. Två akter som har hundratals lyssningar och som legat i framkant för ny musik.

- Det här är verkligen vad en stor del av Skellefteås klubbesökare önskar se på livescenen. Att få till dessa akter till Trästockförfesten 2018 känns fantastiskt roligt säger Agnes Lundmark, ansvarig arrangör.

Alla från 18 år och uppåt är välkomna till klubb V 15/6. Klubben håller öppet precis som vanligt och Trästockfestivalen fyller övervåningen med härlig stämning!

- Tanken med detta är att skapa en upptakt inför vårt största arrangemang i sommar, Trästockfestivalen. Genom erfarenhet sedan tidigare år så vet vi också vad som efterfrågas på klubbscenen. Det här måste en verkligen ta chansen att se, säger Agnes.


BRODER JOHN

Broder John släppte sent 2016 debuten Cool och etablerade sig direkt som en av Sveriges intressantaste hiphop-akter. Albumet fick lovord från bland annat PSL, Gaffa och Festivalrykten och singeln Vem är du blev en av årets mest delade premiärer på P3. Med albumet blev vi presenterade för en konceptuell resa genom ett tonårsliv, beskrivet med ett ordtrolleri utan dess like över lika unika produktioner. Skivan skiftar skickligt mellan små och stora känslor, går från lekfullhet till gravallvar medan den hanterar och berättar om klassisk snubbkultur. Nu kommer Broder John för första gången till Skellefteå efter en vinter och vår av hyllade spelningar med ★★★★★☆ av Gaffa och 8/10 av Festivalrykten, som även skriver ”Det är rakt igenom ett überproffsigt framträdande.”. Samma tidning utnämnde dessutom plattan till en av 2016 års bästa släpp.

Storspovsmånadssläppet ”21 g (herregud)” tillsammans med Nebay Meles blev direkt placerad på både Gaffa och Nöjesguidens ”bäst just nu”-listor och snart väntar singelsläpp med Ayla. Broder John jobbar just nu för fullt på sin andra platta, men gör en exklusiv Norrlandsspelning på Trästocks förfest den 15 juni.
BLENDA

Musikaliska alfahonan Blenda​ är en stockholmsbaserad artist som lyssnar blint till sitt alter ego Puncahontas​. Total auktoritet möter total vibe eller som hon själv beskriver sig “A superhero on a mission”. Element av jazz, afrobeat & gospel gifter sig med avant garde-soundet från producent kollektivet Edgeology​ i en hänsynslös & in-your-face take på modern popmusik.

Debutsingeln från Blenda​ heter Chill​ och är en rå mix av trap & RnB med stråk av skör melodiös pop.
Influerad av artister som Jill Scott, Erykah Badu och Beyoncé visar Blenda​ ett brett spektra av artistiskt uttryck som ryms i denna tre minuter långa debut. “Att ta vara på min stora röst och personlighet har alltid varit viktigast i min musik. Uppfattas det starkt, direkt och stökigt – bra.” Genom att förlita sig på intuition och magkänsla fastnar Blenda​ sällan i genrer utan öppnar ständigt upp för en lekfull artistisk frihet, en välkomnad injektion på marknaden. “I mitt team är jag alltid prio ett”