walts_trastock_2017_webb

ARTISTSLÄPP #12

Sommar, Stadsfest i Skellefteå i helgen, en massa roliga arrangemang att se framemot framöver och endast TRE veckor kvar till festival!! Trästockfestivalens verkstad är nu i full rullning och vi är så tacksamma för alla våra volontärer som hjälper till. Utan er – ingen festival!

Vi behöver även meddela en väldigt tråkig nyhet. Firefox AK måste tyvärr ställa in sin Trästockspelning på grund av personliga skäl. Men, vi kommer då att få lyssna på The Tarantula Waltz, en otroligt bra ersättare!

Utöver alla musikakter så försöker vi också visa upp andra kulturformer. Idag är vi då glada att kunna släppa filmerna till årets Filmfestival samt vad Konsttältets program kommer att innehålla. Så klart blir det återigen både dans, teater, barnföreställningar, Quiet Riot, skatefilm och skatetävling plus en massa annat trevligt på området.

POP UP-tältet kommer också att lyfta upp bra akter i sommar, så håll utkik efter fler nyheter från oss om dessa akter!

VI SES PÅ FESTIVAL!!


THE TARANTULA WALTZ

Efter att med 2015 års EP ”Lynx” (producerad av Kristian Matsson/The Tallest Man on Earth) lovordats av allehanda tastemakers, har The Tarantula Waltz nu äntligen gett oss den efterlängtade uppföljaren i albumet ’Blue As In Bliss’. Det nya materialet är experimenterande och luftigt nytänkande med oväntade samplingar och texter som belyser samtidens osmickrande sidor, men som ändå genomgående har en positiv, framåtskridande och hoppfull underton.

Många har ställt sig i kö för att sia om en spirande framgångssaga; den senaste i raden av stora proffstyckare är amerikanska jättebloggen Consequence of Sound, som efter att ha fått höra några låtar från nya skivan spått 2017 till The Tarantula Waltz år.

Att Markus Svensson, mannen bakom The Tarantula Waltz, hör hemma på en scen råder inga tvivel om. Han har turnerat nästan oavbrutet i åratal och delat scen med akter som The Tallest Man on Earth, First Aid Kit, Damien Jurado och Iron & Wine. Dessutom har han blivit personligt utvald som öppningsakt på The War On Drugs Europaturné. Under våren 2017 åker The Tarantula Waltz på en svensk headlineturné.

”I hans röst bor Bob Dylan” – Aftonbladet

”Hans sånger är starkare än någonsin” – Nöjesguiden

”En storartad upplevelse” – Sonic Magazine
”Blue As In Bliss är en explosion av känslor och färger” – Di Weeknd

http://trastockfestivalen.se/line-up/the-tarantula-waltz/


KONSTTÄLTET

I vårt konsttält kan du ta del av konst producerade av konstnärer från vår region i många olika genrer. I år bjuds det även på vernissage och konstnärssamtal samt debatt om Skellefteå kommande kulturhus med Maria Wallin, Emilia Hallin, Magnus Johansson, Ellenor Lindgren.

I år kommer följande konstnärer att visa sina verk i konsttältet:

Thea Holmqvist
Judith Batha
Maja Delborn
Sofie Lundberg
Ella Nygren
Ellen Vikström
Lisette Holmlund
Marina Jesuina
Amei Chu 
Caroline Eklund
Viktoria Ottosson
Caroline Seung-Hwa Ljuus 


FILMFESTIVAL

På Trästockfestivalens filmfestival visar vi filmer som är producerade utav filmskapare från Norr och Västerbotten eller som är inspelade i vår norra region. I år kommer vi visa följande filmer:

Stranded
Kometen
Horungen
I Will Always Love You, Kingen
Vulkan
Hjärta Norsjö
Heaven and Skell