trastock_2017_linnea_henriksson_webb

ARTISTSLÄPP #1

Vårens första artistläpp avslöjar två välkända Trästock-akter och en tredje som gör sin första, mest troligt helt fantastiska spelning.

Förra årets 25-årskalas, som gav oss energi till att fortsätta jobbet mot en ännu bättre festival, avslutades med allsång och ballonger i sommarnatten. Om än det alltid är en utmaning att bräcka tidigare års line-up, så är vi övertygade om att det här året kommer att innehålla någonting för liten som stor, rock-, soul-, metal eller popälskare. Många kära återseenden, ännu fler spännande nykomlingar, några av Sveriges mer erkända artister och så även de lokala banden kommer alla bidra till allting Trästockfestivalen faktiskt är.

Skriv upp 21-22 juli i kalendern och förbered er för Linnea Henriksson, Heavy Tiger och Julia Frej!


Linnea Henriksson

Det finns många olika anledningar till varför personer skriver och framför musik. För Linnea Henriksson handlar det inte bara om att uttrycka sina tankar och få utlopp för sina känslor – det handlar om kommunikation. Vad som händer när musiken får eget liv genom någon annan. Att tillsammans med sin publik få skapa något unikt.

”Att skriva musik är för mig ett sätt att andas. Att bearbeta och avreagera. Så jag skriver för min egen skull, men det räcker inte. Det har det aldrig gjort. Jag måste få sjunga och dela med mig också. Det som sker när jag och publiken ”snackar” är minst lika viktigt för mig. Då förvandlas mina låtar från att bara vara mina till att börja berätta om någon annans liv OCH blir någon annans. Få saker får mig att känna mig mer levande.”

Sedan Linnea Henriksson blev vida känd i Sverige 2010 har hennes texter, melodier och ljudvärldar berört en stor skara, från de mest nischade musiknördarna till de som nöjer sig med att nynna med till radion. Hennes signum är att skapa gränsöverskridande låtar som alla kan känna sig välkomna i, oavsett generation eller bakgrund.


Heavy Tiger

Heavy Tiger är ett band med sina musikaliska rötter i 60 och 70-talet. Melodier och riff som sätter sig direkt kombinerade med ett sväng man inte trodde fanns och med 100% attityd. Trots sin unga ålder har Maja Linn, Astrid Carsbring och Sara Frendin hunnit med ett flitigt spelande i hela Skandinavien och i både England och Spanien, både på egen hand och med band som Dundertåget, The Soundtrack Of Our Lives och Imperial State Electric.

Bandet har givit ut den kritikerrosade EP’n Talk of the Town och debutalbumet Saigon Kiss på tyska skivbolaget High Roller Records. 2016 släpptes äntligen musik inför kommande albumet. Singeln, med titeln Devil May Care är skriven till Heavy Tiger av ingen mindre än Ola Salo.

Många svär på att Heavy Tiger är landets bästa liveakt, och nog förstår man dem. Med sin alldeles unika mix av explosivitet och scenisk närvaro, fyrar trion av häpnadsväckande shower som inte lämnar någon oberörd.


Julia Frej

Julia Frej är aktuell med singeln och tolkningen utav Broder Daniels ”Shoreline”. Julia översatte klassikern till svenska som fick titeln ”Vi är skuggor” och fick en viral hit både i tv och på Spotify där låten snart ligger på 700 000 streams på bara några veckor. Nu satsar Julia Frej på sitt egna svenska material samt ett tolkningsalbum med sina översättningar och tolkningar utav allt från stora hits till minde kända guldkorn.

Julia Frej är en musiker/låtskrivare/artist född i Stockholm. En stor liveartist som senaste året blivit känd för sin starka röst. Hon har ett förflutet som modell/programledare och var ena halvan av humormusikduon Kakan och Julia på SVT tillsammans med Kakan Hermansson. Duon gick sedan vidare och gjorde talkshowen Kaka på kaka i två säsonger där Julia skrev musiken. Sedan 2012 är Frej programledare för realityprogrammet Ink Master Sverige. Samma år var hon också verksam i SVT:s TV-serie The Spiral i kreativt skapande samt gästade Historieätarna med sin gitarr.

Hon har gästat finalerna utav Plura’s Kök Istanbul samt Pluras Paradis med egna låtar. Samt spelat live i Alex&Sigge, Nyhetsmorgon, Malou efter tio och Breaking News. Dessutom har hon gästat och fått sin musik spelad i Fredagspodden, Verket/Värvet, Lilla Al Fadji och vädligt många fler poddar. Gästade nyligen PSL om sin kommande musik på svenska och om sina musikprojekt i flyktinglägren i Grekland där hon börjat jobba med musikpedagogik.

De senaste två åren har Julia gjort musiken och agerat/spelat föreställningen ”Alla kan äta julbord” med Erik Haag och Lotta Lundgren i regi av Karin Af Klintberg. Dessutom har hon gästat och öppnat för artister som tex Mauro Scocco, Kleerup, Cleo, Tomas Andersson Wij och Cherrie Hersi med mera. Efter singeln ”Blood on their hands” producerad av Erik Holmberg som släpptes i december 2015 satsar nu Julia på sitt svenska material och kommer under 2017 åka ut i landet och möta den egna publiken.