trastock_2017_invsn_webb

ARTISTSLÄPP #6

Med tre månader kvar till festival är vi otroligt glada att kunna meddela att INVSN, Molnet, Vita Bergen och Crayfish Colony ansluter sig till vår line up! En hop utav musikaliska genier i en mix av genrer. Vi får än mer drömsk, melodisk pop, rivig rock och så härligt förvanskad jazzrock. Allihopa kommer med en otrolig inställning av att ge allt på scenen.

Är det någon av dem ni inte hörts talas om? Då tycker vi att ni ska börja lyssna redan idag. Ni kommer inte bli besvikna!

VI SES PÅ FESTIVAL!


INVSN

Få band har förvaltat det musikaliska arvet i Umeå så väl som just INVSN. Med bandmedlemmar från Refused, Masshysteri, Deportees och Tiger Forest Cat står bandet på en solid grund av västerbottnisk begåvning; spetsat av leadsång från både Sara Almgren, Christina Karlsson och Dennis Lyxzén. Lika delar frustration och förtröstan skildrad genom melodisk postpunk – INVSN leder oss genom politiska världsfiaskon, men aldrig utan att överge hoppet om en ljusare horisont.

Den 10 februari släpptes nya albumet ‘The Beautiful Stories’ och på den redan släppta singeln ‘Immer Zu’ gav INVSN en fingervisning om ett nytt sound. Visst kommer gamla fans känna igen sig i de självklara popslingorna, men framförallt hörs en mörkare och ibland nästan industriell sida. Med en ny musikalisk bredd, men samtidigt mer sylvasst än någonsin förut, ger sig INVSN ut på efterlängtad turné under 2017!

http://trastockfestivalen.se/line-up/invsn/


Vita Bergen

Vita Bergen består av leadsångaren William Hellström, gitarristerna Robert Jallinder och Andreas Jallinder, trummisen Gustaf Gunér och keyboardisterna Jakob Kullberg och Hampus Bergh.

Deras kommande andra album ”Retriever” är producerad av William Hellström tillsammans med Martin Forslund (Håkan Hellström etc.) och kommer att släppas den andra juni 2017 på Woah Dad Records men även Glitterhouse Records i resten av Europa.

Efter läckan av deras enda sovrums-demo och några exklusiva gig i stil med VICE i Sverige så fick bandet omedelbar uppmärksamhet från de större skivbolagen bland skandinavisk musik. Till slut skrev de på för indie bolaget Woah Dad! och så senare Glitterhouse Records i Tyskland.

http://trastockfestivalen.se/line-up/vita-bergen/


MOLNET

För att nämna sig själva ‘Molnet’ som Molnet gjorde, kan ge ett omedelbart intryck av vad musiken kan låta som. Men det intrycket beror på, naturligtvis, vilken typ av person du är. Vissa kanske tror att ett band som heter ‘Molnet’ är dystert och deprimerande, med sin musikövertygelse hotar att göra din dag lite sämre på någon sekund. 

Andra kanske tänker på en visp av vita strimmor över en blå himmel, fluffigt och rent. Hursomhelst, Molnet verkar vara lite mer mot den senare, snarare än den förra, och en sak är säker – att lyssna på deras senaste album ‘Sometimes’ kommer bara att förbättra din dag! Göteborgsbaserade Molnet har snabbt blivit en favorit bland både kritiker och musikälskare, ljudet är förvrängt, nostalgiskt och ibland heligt, som i en ‘Beach Boys’-värld.

Året 2103 satt Skellefteå-födda Albin Marklund och skrev texter och melodier som tillslut skulle komma att forma Molnet. Nu, 4 år senare är Molnet ett band baserat i Göteborg och som redan stått för en rad klassiska spelningar, med ett till bredden fyllt Pustervik och Stora Teatern i Göteborg som fjädrar i hatten.

Om ‘Vampire Weekend’ och ‘Beach Boys’ gifte sig och fick ett barn skulle det heta ‘Molnet’, det hörs inte minst på bandets första singel ‘Should have seen me’ (en singel som snabbt fick sin plats Spotify’s Indie Higlights). April 2016 släpptes Molnets debutalbum ‘Sometimes’ på Kning Disk och det har redan blivit ordentligt lovordat både i Sverige och på andra sidan atlanten.

http://trastockfestivalen.se/line-up/molnet/


CRAYFISH COLONY

Se det hela som en chans att testa ifall du verkligen har ett öppet sinne och ett ståndaktigt tålamod. Det blir avtalsenlig, förvanskad jazzrock med traditionsenlig reservation för litervis med självförnekelse. Vi kommer förmodligen inte lyckas bota någon hjärtesorg, men bekymra er inte för det! I det bräckta kölvattnet av disharmoni finns det plats för alla. Vi hoppas så klart att just du vill vara med!

http://trastockfestivalen.se/line-up/crayfish-colony/