TACKFORIAR2017

Trästockfestivalen är en del av organisationen Svensk Live och vi jobbar tillsammans för att bli ännu bättre på att skapa trygghet på festivaler!

Svensk Live, Länsstyrelserna, Polisen och RFSU förstärker nu arbetet för att tillsammans förebygga sexbrott på festivaler och klubbar. Nytt för i år är en gedigen digital utbildning och en ny film för volontärer och anställda på festivalerna och klubbarna. Filmen tar upp hur man som vittne till ett eventuellt blivande övergrepp kan ingripa. Hur vi kan bli en aktiv åskådare, bli bättre på att läsa situationer, våga och vilja gå in.

- Vi har gjort en film om Alex som får jobb som garderobiär på en klubb. Han ser hur en flirt och ett hångel går över till en situation där båda inte längre kan säga ja. Alex agerar och målet är att fler ska agera i fler situationer, i tid och, inte minst, på sitt sätt. “Jag vill ju göra det, vara Alex” och det är i den känslan vi vill starta samtalen om hur det kan gå till, säger Pelle Ullholm på RFSU.

- Festivalers och klubbarnas volontärer och anställda gör skillnad redan idag men vi kan bli bättre och faktiskt vara en motor för den samhällsförändring som behövs kring attityder kopplat till sexualitet och sexualiserat våld. Vi kan göra världen bättre för livemusik men också med livemusik, säger Joppe Pihlgren, Verksamhetsledare på Svensk Live